Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I Gottsundahallen pågår under helgen finalspelet i Svenska Cupen Dam där en helt ny mästarförening ska utses.
 
Flera av favoriterna tog sig till finalspel men jämna drabbningar saknades inte när Svenska Cupens finalföreningar utsågs under helgen. Eller överraskningar – att AIK blir enda förening med lag i båda de stundande finalspelen var inte helt väntat.
 
I helgen avgörs vilka lag som om en dryg månad kommer att ha chansen att ta sig till Europacupen. 33 lag slåss om de sju lediga platserna i Svenska Cupens finalspel. Den första är vikt för de regerande mästarna i Coccinelle PC.
 
Idrottonline har uppdaterat inloggningsförfarandet vilket gör att vissa kan ha problem att logga in. Testa att trycka CTRL+F5 för att tömma cachen. Mer support finns via idrottonline.se.
 
Svenska Bouleförbundet ansluter till initiativet Framåt för fler i rörelse.
 
Somliga undermenyer här på hemsidan är försvunna. Supporten på IdrottOnline meddelar i dag att de jobbar för fullt med att lösa problemet.
 

Nytt motionsrekord

(2018-02-06 17:02)
Aldrig tidigare har så få motioner inkommit till förbundsmötet som i år. Två motioner dök upp, från en och samma förening. Förbundsordföranden önskar att fler utnyttjar föreningsdemokratin – skriver motioner och går på möten.
 
I Svenska Bouleförbundets stadgar, som alla medlemsföreningar ska följa, går det bland annat att läsa om en förenings åligganden.
 
Under helgen som gick avgjordes grundomgången Svenska Cupen Dam, där flera favoriter föll medan AIK, Boulesjevikerna, Höganäs, Lejonkulan, Lidköping, Pomme de Pin, Skatås och Åstorp tog sig till finalspelet.
 
I morgon, lördag, startar årets cupspel. Som vanligt är det Svenska Cupen Dam som är först ut och den här gången kan vi redan på förhand känna oss alldeles säkra på att en ny cupmästare kommer att ta över tronen.
 
Tävlingskommitténs beslut att neka lag som efter sista anmälningsdagen har meddelat att de – trots att de inte anmält sig – vill spela Svenska Cupen har på vissa håll lett till upprörda reaktioner. Med anledning av dessa vill vi förklara TK:s beslut.
 
Förbundskapten Anders Larsson anordnade i lördags ett träningspass för spelare som framöver kan bli intressanta i landslagssammanhang. Landslagets dörrar är alltid öppna och fler spelare kan komma att få möjligheten senare i år.
 
Ungdomskommittén söker en förening som kan arrangera årets sommarläger med hjälp av kommitténs ledamöter. Lägret är som vanligt ett sommarläger i dagarna fyra, 5–8 juli.
 
 
Nu finns också lottningen för Svenska Cupen Öppen på våra resultatsidor.
 

gästbok


SISU-logga 180X93 

Föräldratelefonen 200x200


Postadress:
Norra Sveriges Bouleförbund
Gun-Britt Jansson, Köpmangatan 12, lgh 1103
931 31 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 070-270 62 80
E-post: nsbf@telia.com

Se all info