Hoppa till sidans innehåll

Förnya licenser inför 2020

08 NOV 2019 08:16
  • Uppdaterad: 08 NOV 2019 08:16

Förnya licenser inför 2020

Föreningarna kan från och med nu anmäla vilka spelare som ska ha licens 2020 via Förnya licenser i SBF Online. Förnya licenser är öppet till och med den 1 december.

Licensavgifter 2020:

O.B.S. Licensavgiften är höjd till 300 kr för år 2020.

Senior 300 kr

Junior 100 kr (födda 2002 och senare)

I-licens senior 100 kr/I-licens ungdom 50 kr för helt nya spelare samt spelare som inte haft licens de tre senaste åren. T.ex. så kan den som senast hade licens 2016 lösa introduktionslicens för år 2020.

Observera att det är klubben som skall göra anmälan och betalning, INTE den enskilde medlemmen

_____________________________________________________

Ytterligare info nedan:

Licenser 2020

Föreningarna kan från och med nu anmäla vilka spelare som ska ha licens nästa år via Förnya licenser i SBF Online. Förnya licenser är öppet till och med den 1 december.

Så här gör ni:

1. Logga in i SBF Online (www.sbfonline.se) med klubbens administratörsinloggning, t ex ABC.

2. Klicka på Hantera klubbar i menyn till vänster.

3. Klicka på knappen Förnya licenser.

4. Kryssa i Skall ha licens nästa år och kontrollera att rätt klubb är vald under Licens i klubb. För spelare som ska byta till en annan klubb kryssar ni i Skall ha licens nästa år samt väljer rätt klubb i rullistan under Licens i klubb. Det är viktigt att ni kryssar i rutan Skall ha licens. Annars sker ingen överflyttning.

5. Klicka på Spara. Kontakta kansliet om ni inte har klubbens inloggning till SBF Online.

Nya spelare från annan klubb

De klubbar som får nya spelare från andra klubbar skall INTE lägga in de nya spelarna själva i sitt medlemsregister utan de flyttas över automatiskt när arkiveringen sker vid årsskiftet. Detta under förutsättning att den nuvarande klubben har kryssat i Skall ha licens samt valt den nya klubben i rullistan under Licens i klubb.

Spelare som går till ny klubb

De klubbar som har spelare som går till en annan klubb skall INTE ta bort spelarna ur sitt register utan istället kryssa i Skall ha licens samt markera vilken klubb spelarna går till. En förteckning över klubbförkortningarna finns på svenskboule.se under För förening -> Hitta förening -> Klubbförteckning.

Introduktionslicens

Introduktionslicens kan lösas för spelare som aldrig haft licens tidigare eller som inte har haft licens de tre senaste åren. T ex kan spelare som senast hade licens år 2016 lösa en introduktionslicens för år 2020. Helt nya spelare lägger ni först in under Hantera spelare. Därefter går ni till Förnya licenser och kryssar i Skall ha licens nästa år samt Introduktionslicens. Spelaren kommer att tilldelas ett licensnummer vid årsskiftet.

Ta bort

För spelare som slutat spela eller har avlidit väljer ni aktuellt alternativ i rullistan under Ta bort. Spelaren kommer då att plockas bort från ert register vid årsskiftet. Observera att ni inte ska välja detta alternativ om spelaren byter till en annan klubb. Se instruktion ovan. Välj inte heller detta alternativ för spelare som ännu inte bestämt sig för om de ska ha licens nästa år.

Vi skickar en faktura på de licenser som anmäls via Förnya licenser i SBF Online. Invänta fakturan innan ni betalar. Fakturan kommer att skickas per e-post under december till den e-post klubben angett i SBF Online samt till klubbens kassör om e-post angetts.

Licensavgifter 2020:

Senior 300 kr

Junior 100 kr (födda 2002 och senare)

I-licens senior 100kr/I-licens ungdom 50 kr för helt nya spelare samt spelare som inte haft licens de tre senaste åren. T ex så kan den som senast hade licens 2016 lösa introduktionslicens för år 2020.

Observera att det är klubben som skall göra anmälan och betalning, INTE den enskilde medlemmen.

Adressuppgifter och medlemsstatistik

Alla klubbar ansvarar för att klubbens och medlemmarnas kontaktuppgifter är uppdaterade i SBF Online. Klubbens kontaktuppgifter uppdaterar ni under Hantera klubbar. Medlemmarnas kontaktuppgifter uppdaterar ni under Hantera spelare. SBF Online är främst ett licensregister. Ni behöver inte lägga in alla era medlemmar i SBF Online. Däremot vill vi att ni lägger in alla era medlemmar, licensierade och olicensierade, i IdrottOnline. Det bidrag SBF får från RF bygger på hur många medlemmar vi har. RF räknar endast de medlemmar som är inlagda i IdrottOnline. Det är därför viktigt att ni lägger in alla era medlemmar i IdrottOnline. Observera att IdrottOnline och SBF Online är två olika system.

Klubbavgift

Den årliga klubbavgiften skall enligt stadgarna betalas till förbundet i förskott. Avgiften är 1 500 kronor och skall vara betald senast den 1/11 2019 till förbundets BG 5722-9825. Observera att det inte kommer en faktura på klubbavgiften!

Kontakta kansliet om ni har några frågor!

 

Skribent: JåGus
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Östsvenska Bouleförbundet
JåGus Gustafsson, Gillesvägen 20
574 41 Vetlanda

Kontakt:
Tel: +46703285171
E-post: This is a mailto link

Se all info