Hoppa till sidans innehåll

Rapport från ett lyckat och uppskattat påskläger

15 MAJ 2019 21:27
Ett lyckat samarbete med ett uppskattat Påskläger som resultat...
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2019 21:56

Påsklägret började runt klockan 18:00 när de första lägerdeltagarna kom till Gripens förskola och därefter kom de andra deltagarna också. Deltagarna och ledarna fick en rundvandring på förskolan och fick sedan välja vilka rum de skulle sova i.  När de hade gjort sig hemmastadda bjöds det på toast och vi gick igenom lägerprogrammet och regler. Det blev boulespel ute på grusplanen efter maten och genomgången. Efter boulespelandet var det läggdags, men innan ungdomarna somnade snackades och skrattades det en hel del.

Klockan sju började frukosten att serveras och klockan åtta avgick bilarna till Slottsparken där Äggcupen spelades. Ungdomarna spelade i juniorklassen förutom två lag som spelade i öppen klass.  Det blev en solig och bra dag i parken med mycket boulespel. Efter tävlingen blev det prisutdelning och vi tackar La Boule d’Or för en trevlig tävling. Tack La Boule d’Or för bullarna och kakorna som vi fick med oss till lägret.

Efter tävlingen styrdes bilarna tillbaka till förskolan där maten serverades. Det var kycklingspett, klyftpotatis, sallad och vitlökssås. Efter middagen blev det en fyrkamp. Vi började ute med säckhoppning och äggpickning. Tävlingen avslutades inne med musikquiz och ordlek. Alla deltog glatt och vi upplevde det som alla tyckte det var kul. Slutligen hade vi en vinnare och som fick ett diplom. I och med att vi fick med oss väldigt mycket kakor av LBO, avslutade vi kvällen med en god kvällsfika. Innan läggdags hanns det även med lite boulespel och fotboll ute på grusplanen, trots en lång dag.

Lördagen började med att frukosten serverades från 7:30. Klockan 9:30 skulle alla ungdomar vara klara för bouleövningar ute på grusplanen. Marcus och Christer höll i bouleövningarna. Det var diverse lägg och skjutövningar, luffarschack med bouleklot, stafett samt spel. Klockan 11:30 var det tid för korv stroganoff med ris och sallad.


Därefter var det Simon och Jocke som höll i bouleövningar för ungdomarna. De svarade på ungdomarnas frågor, hade teknikträning, stafettövningar, gav råd och tips samt spelade med ungdomarna.

Efter ett par timmars träning i värmen behövdes ett mellanmål ute i skuggan som bestod av snittar och kall dricka. Bouletävling i form av kortspel var nästa aktivitet där samtliga ungdomar och ledare fick delta. Det blev tre lottade matcher och till sist hade vi en vinnare. Vinnaren fick ett diplom. Efter bouletävlingen var det äntligen dags för kvällsmat. När ungdomarna kom in var det fint påskdukat och i köket stod tacobuffén framdukad. Då kom även vårdnadshavare och åt tillsammans med oss. Simon, Jocke och Jessica stannade och åt tillsammans med ungdomarna. Även där fick de en del frågor av ungdomarna.

När alla hade ätit upp var det dags för en bouletipsrunda. Det var 15 frågor som skulle besvaras enskilt. Vinsten var ett diplom samt Kinderägg till alla ungdomar. Efter tipsrundan och prisutdelningen var ungdomarna sugna på kvällsfika bestående av smörgåsar, pålägg och grönsaker. Denna kvällen avslutades som de andra med mer boulespel och fotboll innan alla somnade som stockar.


Söndag, dags att avsluta lägret. Det återstod lite aktiviteter innan det var dags att säga hejdå. Frukosten serverades från 7:30 sedan var det dags att städa rummen och packa. Klockan 9:00 samlades ungdomarna på grusplanen tillsammans med Lisa. Lisa berättade om regler, enhetlig klädsel och visade ungdomarna hur man ska mäta. Ungdomarna fick träna på att mäta under tiden de spelade. Sista aktiviteten på lägret var att Kerstin kom och informerade ungdomar, ledare och vårdnadshavare om antidoping samt landslagssatsning hos juniorerna. Lägret avslutades med lunch som bestod utav spagetti, köttfärssås och sallad. Sedan sa ungdomarna, vårdnadshavare och ledare hejdå till varandra och en rolig påskhelg var över.

Vi vill rikta ett stort tack till Totte, som var behjälplig hela helgen med diverse saker. Tack till Nicklas som förevigade helgen med film och foto. Även ett stort tack till vårdnadshavare och ledare som har hjälpt till på olika sätt. La Boule d’Or ska ha ett stort tack för att ha anordnat en bra och trevlig tävling och tack för kakorna och bullarna. Mel som fixade all mat och städning ska ha ett stort tack. Tack alla ungdomar som kom på lägret. Slutligen vill vi tacka alla som har kommit och hållit i aktiviteter för ungdomarna, så tack till Marcus, Christer, Jocke, Simon, Lisa och Kerstin!                                                            
                                                                                         
Camilla och Yvonne

Skribent: Lisa Köhalmi
Epost: Adressen Gömd

logga hemsidan

Klickbar bild till vår Facebooksida

 

RB_puff_170

 

Vi tar gärna emot förslag på vad ni vill ha på distriktets hemsida. Skicka ett mail till Lisa Köhalmi.

 

Postadress:
Sydsvenska Bouleförbundet
Lisa Köhalmi, Solvändegatan 7c
214 57 Malmö

Kontakt:
Tel: 0704404250
E-post: This is a mailto link

Se all info