Hoppa till sidans innehåll

DM i mixedtrippel- en succé för Trix!

12 FEB 2019 10:30
9-10 februari avgjordes WDBF:s DM i mixedtrippel. Det blev en succéartatd föreställning av skövdegänget Trix. Och glada segrare från Lidköping!
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 10:30

Club boule la Pomme de Pin stod som arrangörer av årets DM i mixedtrippel i Borås. Tävlingen lockade fina deltagarsiffror och det blev spel i fyra klasser. Speciellt glädjande var det att konstatrera att deltagandet från den norra delen av distriktet var högt., trots att mästerskapet gick i de södra delarna. Under lördagens öpnna klass var 9 av 16 lag från norr. Under söndagens V65-klass var 15 av 32 lag från distriktets norra delar och kanske kan vi se ett trendbrott i att distrktet börjar tävla lite mer "över gränserna"?

Lördagens spel blev en enda lång viktoria för starka skövdeklubben Trix. Man vann båda klasserna (öppen och V55) och i den öppna klassen var finalen ett rent klubbmästerskap. Lars Hesse, Jenny Jönsson och Karl-Magnus Karlsson slog i finalen klubbkompisarna Conny Johansson, Susanne Johansson-Laagen och Jörgen Strende.

Vinnare mixedtrippel-DM öppen

I V55-klassen var det Hannu Kolehmainen, Thomas Callderyd och Kerstin Johansson som bärgade guldet för Trix. Man överlägsna i finalen mot Borås Petanques Peder Aronsson, Kicki Nilsson och Mikael Nilsson.

mixedtrippel-DM 2019 V55

Man kan konstatera att Trix positionerar sig som distriktets allra starkaste klubb, med såväl bredd som topp. Skövdegänget blir spännande att följa under året.

Söndagens V65-klass bjöd på ett stort och starkt startfält. Lidköping visade att sommarens fina framgångar under Karlstad-SM inte var en tillfällighet och man vann tävlingen. Gunnar Järnving, Kjell-Åke Karlsson och Ulla Lundström vann efter en imponerande final mot Bon Bons Dorothy Johansson, Leif Johansson och Peter Wallin.

mixedtrippel-DM 2019 V65

Mästerskapet i Borås var också det första där de nya tävlingsbestämmelserna med tidsbegränsning i öppen klass tillämpades. Det rörde upp mycket känslor och därför kommer jag avhandla detta i ett separat inlägg här på distriktets hemsida, där det finns möjlighet att föra diskussioner om tidsbegränsningens vara eller icke vara i framtiden.

Skribent: Herman Thorell
Epost: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Helena Ojala, Bodagatan 46
507 42 Borås

Kontakt:
Tel: 0702204762
E-post: This is a mailto link

Se all info