Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet- januari 2019

22 JAN 2019 11:43
Här kan du läsa det senaste Ordförande har ordet!
  • Skapad: 22 JAN 2019 11:43

Hej på er, kära boulespelare i WDBF!
Jag hoppas det nya bouleåret har börjat till belåtenhet. Vi boulemänniskor har inte legat på latsidan och distriktets föreningar har redan hunnit med att arrangera en handfull tävlingar med fina deltagarsiffror. Gott så och vi är bara på början av ett förhoppningsvis fint 2019!
Distriktsstyrelsen har haft sitt första sammanträde och vi hade besök av Svenska bouleförbundets Anders Wiiand, nytillträdd kanslichef/generalsekreterare, och Frida Milevi, utvecklingsansvarig. De berättade om det stöd vi föreningar kan få, dels genom idrottslyftet, dels rent allmänt. Anders har en gedigen bakgrund från föreningslivet, som ideellt arbetande föreningsmänniska och som anställd hos Svenska handbollsförbundet och kommer tillsammans med Frida och Marie (Björklund, anställd på kansliet sedan en längre tid) att arbeta för boulens väl och utveckling.
Distriktsstyrelsen tog också slutgiltigt beslut om de förändringar av distriktets tävlingsbestämmelser som utarbetats av en arbetsgrupp (som jag berättat om tidigare). Du hittar våra uppdaterade tävlingsbestämmelser här: http://www.svenskboule.se/Distrikt/wastgota-dahlsbouleforbund/Organisation/tavlingsbestammelser/
Innehållet till vårens utbildningshelg är också spikat. Det blir två dagar med fokus på regler, teknik och taktik (något som efterfrågades vid höstens klubbkonferens). Utbildningsplats är Borås och datumet för utbildningshelgen är 2-3 mars. Boka in de här dagarna så återkommer vi med inbjudan.
Nu när sanktioneringsarbetet är klart och ni har fått era sanktioner så är det hög tid att betala in sanktionsavgiften. Detta gör ni till distriktets bankgiro och skriver sanktionsavgift och klubb som meddelande. Alla uppgifter hittar ni såklart på distriktets hemsida!
Närmast i tiden har vi dels vårt första mästerskap för året, mixedtrippel-DM i Borås (här hittar ni inbjudan: http://www.svenskboule.se/Distrikt/wastgota-dahlsbouleforbund/Nyheter/nyheterfranwdbf/inbjudanwdbfsmixedtrippel-dm2019/) där öppen klass och V55 spelar lördag 9 februari och V65 spelar söndag 10 februari. Det är tillsammans vi skapar stämnings- och prestigefyllda tävlingar, så se till att dra ihop så många lag ni kan från klubben och anmäl er snarast.
Nära i tiden ligger också att anmäla sig till WDBF:s distriktsseriespel 2019. Sista anmälningsdag är 31 januari och ni hittar inbjudan här: http://www.svenskboule.se/Distrikt/wastgota-dahlsbouleforbund/Nyheter/nyheterfranwdbf/inbjudantillwdbfsdistriktsseriespel2019/
Slutligen vill jag slå ett slag för förenings- distrikts- och förbundsengagemang. Många är de valberedningar som just nu letar delegater och ska föreslå nya styrelser. Allt vi gör inom boulen bygger på en mångårig tradition av ideellt arbete och engagemang i föreningslivet, från det lilla till det stora. Vad kan du göra för föreningen, distriktet och förbundet? Ju fler vi är desto rikare och bredare blir verksamheten, men dessutom så tär vi inte på några få eldsjälar. Vi vet att det överallt finns starka personer som drar ett tungt lass, men utan den breda massan blir organisationer sårbara och människor slutkörda. Så vet du vad: hör av dig till din klubb, ditt distrikt eller till förbundet. Man behöver inte ta på sig ett jättearbete för att göra en insats, det kan ofta handla om små enkla saker man kan göra som ändå är av stor betydelse. Och skulle du vara intresserad av arbetet med distriktet kan jag varmt rekommendera det. Vi är ett gött gäng och har väldigt trevligt när vi ses. Ordförande för WDBF:s valberedning heter Bertil Tunje, han och övriga i valberedningen skulle bli jätteglada om du erbjuder dina tjänster!
Ha en fin vintermånad så hörs vi igen i februari!
Mvh Herman Thorell, ordförande WDBF
Mob: 0761-061959
Skribent: Herman Thorell
Epost: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Helena Ojala, Bodagatan 46
507 42 Borås

Kontakt:
Tel: 0702204762
E-post: This is a mailto link

Se all info