Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet- november!

2018-11-28 11:29
 • Uppdaterad: 2018-11-28 11:29

Hej på er!
Så har vintern smygit sig på oss med minusgrader och mörker. Visst är det mysiga tider som väntar med advent, jul och nyår, men dessutom ett lag-DM i december och ett 2019 fyllt av sköna bouletävlingar och andra spännande händelser.
I dagarna har WDBF:s styrelse tagit beslut om nästa års tävlingsverksamhet. Dels har vi utsett arrangörer av våra distriktsarrangemang (se nedan) och dels har vi gett sanktion till de föreningar som sökt lokal eller propagandasanktion. Det var ett ganska enkelt och trevligt arbete, då föreningarna har spridit ut sina tävlingar över året och vi har flera fina tävlingar som återkommer år efter år. Några arrangörer har fått flytta på sina tävlingar, men de allra flesta har fått sina önskemål tillgodosedda. Ni som sökt sanktion ska nu betala in sanktionsavgiften (300kr/klass) till distriktet senast 15 januari och ni som valt att satsa på öppna tävlingar kommer ju efter genomförd tävling kunna söka bidrag för hela sanktionsavgiften och domaravgiften. Vi ser en ökning i antalet öppna tävlingar nästa år, vilket vi i WDBF:s styrelse ser som ett gott tecken på att vår satsning på den öppna tävlingsboulen bär frukt.
Vid vårt senaste styrelsemöte hade vi besök av valberedningens ordförande Bertil Tunje. Han gick igenom hur läget ser ut (valberedningen kommer så småningom att skicka ut information till er föreningar). Det är extra värt att poängtera att det är inte i första hand valberedningens arbete att leta efter kandidater, det är vi föreningar som ska stå för det arbetet. Däremot är det valberedningens arbete att ta ställning till de nomineringar som inkommer, så efter att valberedningen informerat vill jag att vi alla hjälper till att skaka fram namn på eventuella kandidater. Det är vår skyldighet!
Distriktsstyrelsen har också fått in ett förslag på ändringar i tävlingsbestämmelserna. Det är en arbetsgrupp bestående av Bertil Tunje, Mattias Thorell och undertecknad som fått i uppdrag att ta fram riktlinjer kring tidsbegränsning i den öppna tävlingsklassen. Vi har genom åren allt oftare hört önskemål om att göra något åt de alldeles för långa tävlingsdagarna på DM och seriespel och vi tror att det nya förslaget är ett steg i rätt riktning. De kommer att presenteras i sin helhet på WDBF:s hemsida.
WDBF:s styrelse tog vid senaste styrelsemötet beslut om att inrätta en egen domarkommitté. Kommitténs huvuduppgift blir att gå igenom de domarrapporter som kommer in, samt se till att domarrapporterna kommer in när de saknas. Domarrapporterna är ett viktigt verktyg för såväl domare som arrangörer när det kommer till att utveckla tävlingsverksamheten i distriktet och vi tror att kommittén kan bidra med mycket värdefullt kring det här. Naturligtvis kommer domarkommittén att vara behjälplig med det mesta som har med distriktets domarfrågor att göra och det är distriktets domaransvarige Roger Smedenfeldt som kommer lägga fram ett förslag på medlemmar av kommittén till nästa styrelsemöte.
Slutligen vill jag slå ett slag för det allra sista av våra mästerskap för året, lag-DM i Borås. SSÖ står som arrangörer och det spelas i dagarna två. Öppen klass spelar lördag 8 december och V55 söndagen 9 december. Det är hyfsat med lag anmälda redan nu, men ni som inte anmält er ännu, se till att göra det snarast. Tillsammans gör vi våra mästerskap levande och prestigefyllda.
Ha en riktigt fin jul och ett gott nytt bouleår!
Mvh Herman Thorell, ordförande WDBF
Distriktsarrangörer 2019
WDBF:s DM mixedtrippel i Borås, arrangör POM
 • junior, öppen och V55 9 februari
 • V65 10 februari
WDBF:s distriktsseriespel V55
 • sammandrag 1 18 maj i Skövde, arrangör BON
 • sammandrag 2 31 augusti i Svenljunga, arrangör KIN
WDBF:s distriktsseriespel öppen
 • sammandrag 1 15-16 juni i Karlsborg, arrangör CAR
 • sammandrag 2 17-18 augusti i Lidköping, arrangör LDÖ
WDBF:s DM-helg OBS ej fastställt
 • 30 maj - 2 juni
WDBF:s Svenska cupen V65 grundomgång i Tibro, arrangör TIB
 • 5-6 oktober
WDBF:s lag-DM i Skövde, arrangör BON
 • öppen 30 november
 • V55 1 december
Skribent: Herman Thorell
Epost: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Helena Ojala, Bodagatan 46
507 42 Borås

Kontakt:
Tel: 070-2204762
E-post: This is a mailto link

Se all info