Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet- oktober

2018-10-17 10:17
  • Uppdaterad: 2018-10-17 10:17

Hej på er, boulespelare i WDBF!

Oj vad hösten bjuder på varierat väder. Hittills har jag både fått skrapa bilrutan kyliga morgnar och kunnat gå i t-shirt soliga eftermiddagar. Och däremellan har vi haft dimmigt höstrusk. Ja, hösten är här och inomhussäsongen med den!
29 september samlades 22 deltagare från 7 olika föreningar för den årliga klubbkonferensen. Konferensort var gemytliga Ödenäs och diskussionerna var som vanligt givande och bra. Deltagarna delades upp i 4 mindre grupper och fick diskutera olika frågor, varvat med genomgång i helgrupp. Efter avslutad konferens fortsatte dagen med boulespel under mycket trevliga former, i Alingsås boulehall, och avslutades med middag på restaurang Stures i Alingsås. Ska vi sätta något på minuskontot är det klent deltagarantal, så till nästa år vill jag att ni föreningar återigen engagerar er i klubbkonferensen och skickar några representanter. Det är en viktig del av WDBF:s verksamhet och ni behövs i vårt arbete. Vill du läsa mer om klubbkonferensen kan du göra det på vår hemsida!
Deadline för att söka regional sanktion har nu passerat och nästa datum att tänka på är 31 oktober. Då ska man senast ha lämnat in sanktionsansökan för propagandatävingar, lokala tävlingar samt distriktsarrangemangen. Vi i WDBF söker som vanligt mängder av distriktsarrangörer och här hittar du en sammanställning över arrangemangen ni kan söka.
I samband med sanktionsansarbetet påminner jag om de nya rutiner som gäller. Som förening har man möjlighet att söka sanktion för tävlingar i öppen klass, där distriktet står för domarkostnader samt sanktionsavgiften. Sanktionsavgiften ska betalas in senast 3 veckor efter att man fått sanktion och kommer sedan betalas tillbaka till de föreningar som berörs av den nya rutinen. Domaravgiften betalar man ut till berörd domare och söker sedan bidrag hos WDBF i efterhand. I ansökan ska kvitto på betald domaravgift bifogas.
Vi får gratulera Dalsjöfors till segern i Svenska cupen V65 grundomgång. Det kom bara två föreningar till start och Dalsjöfors slog Lidköping i en mycket spännande finalserie. Det var 1-1 efter tripplarna, men sedan var Dalsjöforsarna snäppet vassare och vann två av dubblarna. Den femete och avgörande matchen slutade 13-6 i de grönas favör. Nu får Dalsjöfors åka till finalspelet i Luleå och fightas om slutsegern i Svenska cupen V65 och vi skickar med ett stort lycka till!
Slutligen glömmer ni väl inte av årets sista DM-klass? 8-9 december avgörs lag.-DM i Borås med Sansjö boule som lokal arrangör. Lag-DM avgörs i öppen klass (8 december) och V55 (9 december). Lagen ska bestå av minst 5 personer (man får använda fler) och båda könen måste vara representerade på banan. I varje möte spelar man en dubbel och en trippel parallellt. 
På återhörande under hösten!

Mvh Herman Thorell, ordförande WDBF

Skribent: Herman Thorell
Epost: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Helena Ojala, Bodagatan 46
507 42 Borås

Kontakt:
Tel: 070-2204762
E-post: This is a mailto link

Se all info