Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet- september!

2018-09-11 20:06
  • Uppdaterad: 2018-09-11 20:07

Hej på er, boulespelare i WDBF!

Hoppas ni ar det fint ute i höstrusket. En riktigt fin utomhussäsong leder så smått mot sitt slut och snart är det dags för oss att krypa in i våra boulehallar!
För det första vill vi gratulera några av distriktets framgångsrika seriespelsföreningar. Ödenäs har tagit klivet upp i det öppna seriespelets finrum, elitserien. Dessutom tog Ödenäs reservlag klivet upp till division 2 efter ett lyckat kvalspel. Andra lag som tog klivet från distriktsseriespelet upp till förbundsseriespelet var Bonbons reservlag i den öppna klassen efter att man vunnit division 3 WDBF, samt Tibro so vann veteranseriespelets division 2. Grattis till er och övriga seriesegrare i distriktesseriespelet.
Den här tiden på året innebär också en hektisk period för föreningarnas administratörer. Dels börjar det närma sig dags för att lämna in sanktionsansökningar. För de regionala sanktionerna är sista ansökningsdatum 30 september, för lokala och propagandaarrangemang är sista ansökningsdatum 31 oktober. Dessutom tillkommer distriktets arrangemang, mer information kring dessa kommer senare i höst i ett speciellt utskick. Något som dock ställer till problem i det här arbetet är att sanktionskalendern för 2019 ej ännu kommit ut. Det är Svenska bouleförbundet (SBF) som ger ut den och den styr ju vilka helger som står till förfogande för de som vill söka sanktion, samt ligger till grund för distriktets planering av sin tävlingsplanering. Jag kan tyvärr endast hänvisa till SBF:s kansli kring frågor när den väntas komma ut!
Sedan är det också dags för distriktets boulespelare att meddela sina respektive styrelser om man tänker flytta sin licens till en annan klubb 2019. Enligt tävlingsbestämmelserna sa detta ha meddelats senast 30 september, något som kan vara värt att påminna om när ni informerar era medlemmar om vad som är på gång.
29 september är det dags för årets upplaga av WDBF:s klubbkonferens. En påminnelse med inbjudan kommer skickas ut i ett separat mail, men jag vill ändå här pucha lite extra för att ni alla ska anmäla er till klubbkonferensen. Det är en viktigt och rolig dag där boulespelare och ledare från distriktets bouleklubbar träffas för att utbyta erfarenheter, diskutera viktiga saker och ha det riktigt kul. Det står klubbarna fritt att anmäla obegränsat med deltagare, så ta chansen at dra ihop ett gött gäng från din förening. Konferens, boulespel och middag står på programmet och fokus kommer vara samarbete och utbyte.
Under sensommaren kom beskedet att SBF valt att lägga grundomgången för Svenska cupen 2019 öppen klass redan i december 2018. Tyvärr innebär det en krock med vårt eget lag-DM. WDBF:s styrelse vill såklart ge distriktets boulespelare chansen att deltaga i båda tävlingarna och just nu pågår ett arbete med att flytta vårt lag-DM till en annan helg. Definitivt besked kommer när allt är klart.
Vi vill påminna om att föreningarna har möjlighet att söka bidrag för de DM-mästare som som sedan deltog med samma lag i SM. Man söker bidraget till WDBF:s kassör Mona Larsson och man erhåller hela startavgiften som bidrag.
För er som vill satsa på öppna tävlingar i distriktet påminner vi om det beslut som togs på årsmötet i våras. Söker man sanktion för en tävling som endast har öppen klass så subventionerar distriktet hela sanktionsavgiften, dessutom kan man söka bidrag för hela domaravgiften inkl. reseersättning (mot uppvisande av kvitto på utbetalningen). Det här är ett initiativ för att öka antalet öppna tävlingar i distriktet och för att också öka kvalitén vill vi att ni som tänker söka det här bidraget tar kontakt med distriktets TK för rådgivning och tips.
Ha en fin inledning på hösten och på återhörande senare i höst!

Mvh Herman Thorell, ordförande WDBF

Skribent: Herman Thorell
Epost: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Helena Ojala, Bodagatan 46
507 42 Borås

Kontakt:
Tel: 070-2204762
E-post: This is a mailto link

Se all info