Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet

2018-02-08 20:22
Läs Hermans information och sprid den till alla Dina klubbkamrater
  • Uppdaterad: 2018-02-08 20:24

Hej på er, boulespelare i WDBF!

Nytt år och nya härligheter att se fram emot för oss boulespelare. 2018 har också sparkat igång på allra finaste sätt för oss i WDBF. Bara under januari månad har det arrangerats fem tävlingar i distriktet med högt deltagande i alla klasser. Kanske allra mest glädjande är Fyrlingen och Skövdeblixten som drar "fullt hus" i den öppna klassen, men vi kan också konstatera att det arrangerats tävlingar i såväl damklassen som i veteranklasserna. Bra start, hörni!
Vid senaste styrelsemötet spikades grunderna för årsmötet i mars. Platsen blir Daltorpskolans aula i Borås den 21 mars kl 18. Vi kan också glädjas över att vi i år har en motion att ta ställning till. Bertil Tunje från Club boule la Pomme de Pin har motionerat om ersättning för domare och mer kommer du kunna läsa om detta om du framöver besöker vår eminenta hemsida. Nytt för i år är att vi i distriktsstyrelsen kommer skicka ut alla årsmöteshandlingar digitalt och det kommer ske efter nästa styrelsemöte 26 februari. Självklart kommer de föreningar som finner problem i detta att kunna begära ut handlingarna i pappersform, men vi hoppas och tror att detta är en lösning som ni kommer tycka om.
Det nya året har också inneburit lite tråkiga nyheter Borås boule club (BBC) har begärt och beviljats urträde ur gemenskapen som Svenska bouleförbundet (SBF) erbjuder. Några av de gamla medlemmar vill fortsätta att tävla inom SBF:s verksamhet och sökt sig till andra föreningar. Människorna som valt att stanna kvar i sammanslutningen kommer fortsätta arrangera sina tävlingar men nu utanför SBF:s regi. Vi vill med anledning av detta passa på att påminna om att det enligt SBF:s och Riksidrottsförbundets (RF) stadgar ej är tillåtet att delta i sådan verksamhet, oavsett vad den som arrangerar kallar sig eller håller till. Enligt uppgifter ska man fortsätta arrangera sina tävlingar i Ulricehamns boulehall och i Sparsör och den med licens i SBF riskerar att bli anmäld till SBF:s disciplinnämnd och att förlora sin tävlingslicens. Vi hoppas att ni alla ser allvaret i det här, att det drabbar oss alla. Kanske finns det till och med någon förening som vill passa på att arrangera tävlingar samtidigt för att på så sätt utmana det hela? Vi inom WDBF lär ha anledning att återkomma i frågan i samband med årsmötet.
Anmälan till distriktsseriespelet har så sakta kommit igång. Jag har tidigare i år separat mailat inbjudan för såväl den öppna klassen som V55-klassen. Tidigare år har ju all seriespelsanmälan gått via SBF, men från och i år sker anmälan till distriktsseriespelet direkt till WDBF. Jag påminner om att sista anmälningsdagen är 28 februari och bifogar inbjudan.
Noteras ska att WDBF har fått utse en ny arrangör av det öppna seriespelets andra sammandrag. CAR tvingades dra sig ur, men Tibro hoppade snabbt in och tog över arrangemanget. Därmed kan vi hålla fast vid att vi delar upp seriespelen med spelplatser i såväl södra som norra delarna av distriktet.
På återseende i februari!

Mvh Herman Thorell, ordförande WDBF

Skribent: Bertil Tunje
Epost: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Helena Ojala, Bodagatan 46
507 42 Borås

Kontakt:
Tel: 070-2204762
E-post: This is a mailto link

Se all info