Hoppa till sidans innehåll

WDBF:s DM-helg 2019

05 MAR 2019 17:45
Nu är det klart var WDBF:s DM-helg går av stapeln 2019: Borås och Sansjö boule står värdar för årets mästerskap!
  • Uppdaterad: 05 MAR 2019 17:45

Efter två mycket fina DM-år i Alingsås vandrar nu mästerskapet vidare till Borås, med Sansjö boule som arrangör. Inomhus har några DM-tävlingar avgjorts i Borås, men annars är det historiskt sällsynt med våra mästerskap i distriktets största stad.

Spelplatsen blir vackra Kransmossens friluftsområde med dels nyanlagda boulebanor och dels stora grusplaner som sväljer i princip oändligt med boulespelare. Banområdet tillhör Borås stad, men sköts om av Borås bouleallians.

Förutom boule så används Kransmossen till fotboll (bland annat anrika Mariedals IK huserar på de många planerna), har en friluftsgård som invigdes 1981 och området har sedan dess utökats med flera fotbollsplaner, motionsspår, vandringsleder, skidspår, hinderbana, utegym, grillplatser, lekplats och ett nytt aktivitetshus som inrymmer fik, fritidsgård, pingishall, klättringshall och konferensanläggning. Det är alldeles till det nybyggda aktivitetshuset som vi också återfinner boulebanorna. Området är mycket vackert beläget precis i gränslandet mellan tät stadsbebyggelse (stadsdelen Trandared i östra Borås är en av stadens större och folktätaste) och skogsmark. Inom bara några minuters promenad hittar man pizzeria, affär och bageri. Dock är det 3,5 km in till Borås centrum, vilket kanske är en nackdel sett till WDBF:s ambition att arrangera DM i publika och centrala miljöer. Men gott om besökare och åskådare finns det förutsättningar för.

Inbjudan WDBF:s DM-helg 2019

Länk till Borås stads hemsida med information om Kransmossen

Länk till kartbild/satelitbild över Kransmossen (Google maps) 

Hjärtligt välkomna till Borås 30 maj till 2 juni!

Skribent: Herman Thorell
Epost: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Helena Ojala, Bodagatan 46
507 42 Borås

Kontakt:
Tel: 0702204762
E-post: This is a mailto link

Se all info