Hoppa till sidans innehåll

Poäng


Så här räknas poängen
1:a plats – 6 poäng

2:a plats – 4 poäng
3:e plats – 3 poäng
4:e plats – 2 poäng
5-8:e plats – 1 poäng

Den som slutar etta i varje klass kommer att få sex poäng, tvåan fyra. En tredjeplats ger tre poäng, fjärdeplatsen två och kommer man på platserna 5-8 får man en poäng.

En tävling per klass
Poängen samlar man i den klass man spelar.
Om någon vinner den yngre juniorklassen i singeln och i dubbeltävlingen spelar tillsammans med en junior och slutar fyra får vederbörande sex poäng i yngre juniorklassen och två poäng i juniorklassen. Den som slutar tvåa i både den yngre juniorsingeln och den yngre juniordubbeln skulle få åtta poäng – och därmed ta ledningen i den klassen.
Så länge man håller sig till en klass läggs poängen alltså ihop – byter man mellan olika spelklasser läggs poängen i olika högar.

Ungdom utan gränser blir undantag
Undantag kommer att göras för den som vid SM anmält sig till en klass och, genom Ungdom utan gränser, lottas in i en annan. De poäng spelaren i ett sådant fall lyckas kamma hem läggs (om spelaren redan har samlat poäng i olika klasser) i den pott där det redan finns flest poäng.

Deltagande lönar sig
Dessutom kommer priser att lottas ut bland de deltagare som deltar i minst tre av tävlingarna. Alla som gör det får en lott. Den som spelar fem eller sex tävlingar får två lotter – och dubblar därmed sina chanser att vinna.

Uppdaterad: 11 APR 2014 14:00

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link