Förbundet - Svensk Boule
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bouleförbundet


Svenska Bouleförbundet (SBF) bildades 1977 och har sedan dess haft en stadig tillväxt av både föreningar och föreningsmedlemmar. SBF är sedan 1989 medlem i Riksidrottsförbundet (RF).

 

Idag finns det ungefär 15 000 medlemmar, varav cirka 6 000 har tävlingslicens, i de cirka 250 bouleföreningarna. Föreningarna finns i hela landet, men de mest dominerande områdena är Skåne, Västsverige och Stockholmsregionen.

SBF är organiserat i åtta regionala distriktsförbund  (SDF). Bouleföreningarna ingår i det geografiska område som begränsar SDF:en och styrs av SBF:s stadgar. 


Alla tävlingsresultat och tävlingskalendern finns på webbplatsen www.sbfonline.se. Information om Boule-SM finns på webbplatsen www.boule-sm.se.

Förbundets kansli finns i Stockholm. Kansliet står för medlems- och föreningsservice, licenshantering, information, kommunikation med förbundsstyrelse och distrikt.

Svenska Bouleförbundet är medlem i CEP (Confédération Europeenne de Pétanque), det europeiska bouleförbundet, och FIPJP (Fédération International de Pétanque et Jeu Provencal) som är det internationella bouleförundet. FIPJP är i sin tur medlem i CMSB (Confédération Mondial des Sports de Boules). CMSB är en paraplyorganisation för boulesporterna: lawn bowls, sport boules, raffa och pétanque. CMSB arbetar för att göra boulesporterna olympiska. Boule pétanque är därför med i den olympiska familjen som så kallad "recognised sport".


Uppdaterad: 07 OKT 2016 17:40

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link