Hoppa till sidans innehåll

Europeisk kongress

2017-09-19 22:54
Det europeiska förbundet, CEP, håller som vanligt kongress i samband med europamästerskapet. Frågor om ekonomi, stadgeändringar, nationaliteten hos landslagsspelare, europeiska tränare och juniormästerskap för flickor kommer att diskuteras.
  • Uppdaterad: 2017-09-19 22:54

Innan årets EM-tävlingar börjar bjuder det europeiska förbundet, CEP, in till kongress. Den hålls på torsdag eftermiddag, före precisionsskyttet.

Höjda medlemsavgifter
Bland frågorna på årets dagordning finns förslag från styrelsen om att höja medlemsavgifterna, men med bibehållen struktur. Det innebär, om förslaget går igenom, att medlemsförbunden fortfarande betalar avgift i förhållande till sin storlek, men att summan på varje nivå av denna "avgiftstrappa" blir något högre.
För Sveriges del skulle det innebära en höjning med 50 euro – till 650 euro.

Rabatt för nykomlingar
Styrelsen föreslår också att nya medlemsförbund ska få en rabatterad avgift och att man för sitt första medlemsår bara betalar 50 euro, året därpå 100 euro och först därefter enligt den progressiva tabellen.

Landslagsspelares nationalitet
Principen att tillåta att en medlem av varje landslag har en annan nationalitet än den vederbörande representerar har varit norm i VM, men den har också alltid varit beroende av FIPJP-styrelsens goda vilja – eftersom det är styrelsen som avgör alla ärenden.

I år meddelade FIPJP helt plötsligt att samtliga medlemmar måste vara av samma nationalitet som förbundet de representerar.

CEP:s styrelse föreslår en anpassad variant av den olympiska regeln (§40/41).
I den står att varje EM-spelare måste ha samma nationalitet som förbundet den representerar, att alla tveksamheter kring vilket land en spelare representerar ska lösas av CEP:s styrelse, att en spelare med dubbelt medborgarskap får representera vilket som helst av de båda länderna – men sedan vederbörande har representerat det ena kan han/hon inte representera det andra.
För att få representera ett annat förbund än det man tidigare har representerat (till exempel om man bytt nationalitet) måste tre år ha förflutit sedan man representerade det tidigare landet.
Där står också att det inte får finnas någon åldersgräns för EM-deltagare, utöver de som står i EM-reglerna.

Stadgeändringar och framtida arrangörer
Styrelsen föreslår också ett antal stadgeändringar, som bara ska vara orsakade av det faktum att de behöver registreras hos myndigheterna i Luxemburg sedan CEP flyttat sitt kansli dit. Bland annat måste det framgå att förbundet är en "non profit organisation".

Som alltid kommer framtida mästerskapsarrangörer att sökas och förhoppningsvis kommer åtminstone något förbund också att anmäla sitt intresse för att organisera ett kommande mästerskap.

Könsuppdelat juniormästerskap
Frågan om huruvida Junior-EM ska delas upp i två – ett för pojkar och ett för flickor – ska också diskuteras. Styrelsen kommer att presentera resultatet av den enkät som gått ut till medlemsförbunden. Där röstade Sverige nej till en sådan uppdelning.

Tränarlicens
Svenska Bouleförbundet har efterlyst en europeisk tränarutbildning, att komplettera domarutbildningarna med. Till vår glädje finns också punkten om en europeisk tränarlicens med på årets dagordning.

Rapport kommer efter avslutad kongress.

Skribent: Lasse Franck
Epost: Adressen Gömd

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link