Hoppa till sidans innehåll

Europeisk kongress i helgen

13 APR 2018 17:56
På söndag, den 15 april, håller det europeiska förbundet, CEP, kongress och Kerstin Hjelm åker dit för att representera det svenska.
  • Uppdaterad: 14 APR 2018 13:32

Vid förra kongressen fastslogs att CEP:s kongresser hädanefter skulle tidigareläggas och äga rum vid separata tillfällen, frikopplade från de mästerskap i vars anslutning de tidigare har hållits, i Luxemburg. Det har nu blivit tid för den första fristående kongressen. 

Antalet mästerskap ska diskuteras
På dagordningen finns inga punkter som på förhand ser ut att leda till några motstridigheter. Punkt nummer två är visserligen ”ursäkter”, men det är än så länge okänt vilka ursäkter det är som ska framföras.
Det kan också finnas skilda uppfattningar kring den fråga som det holländska förbundet har bett om att få med på dagordningen: ”antalet internationella mästerskap”. Man kan misstänka att en vilja att minska antalet – och därmed kostnaderna – ligger bakom den önskade diskussionen.

Besked om tränarutbildningen
Avgifterna kommer åter att diskuteras, likaså ”boule petanque för åskådare” (på begäran av det engelska förbundet).
Den europeiska styrelsen kommer också att informera bland annat om den europeiska tränarlicens och -utbildning man hoppades kunna komma igång med redan nu under 2018 års första halva.

Nytt val av styrelseledamöter
Val av styrelseledamöter kommer också att hållas. Den franske vice ordföranden Joseph Cantarelli ställer upp för omval, liksom österrikaren Ralf Krähmer och ungraren Barnabas Novak. Ytterligare två män är valbara – spanjoren Mario González Gozalbes och belgaren Jean Luc Melleker.

Europacupens lottning
I samband med kongressen lottas också Europacupen och det blir alltså under lördagen vi får reda på om Coccinelle PC ska åka till – och möta – Frankrike, Monaco, Belgien eller Italien. Liksom vilka nationer som kommer att skicka svenskarnas övriga motståndare till samma plats.

Skribent: Lasse Franck
Epost: Adressen Gömd

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: This is a mailto link