Hoppa till sidans innehåll

Laguttagning VM Spanien

25 FEB 2019 17:20
Den 1 maj bär det av till Spanien för några av våra duktiga landslagsspelare. Dessa spelare skall då representera vårt avlånga land och våra blågula färger. Klasserna som spelas är Herr- och Dam-VM i singel, mix-VM samt Herr- och Damdubbel.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2019 17:20

De spelare som är uttagna till VM i singel kan inte spela mix och tvärtom och spelarna måste representera två klasser var.

Jag är väldigt glad över att kunna presentera en mästerskapstrupp som verkligen har ambitioner och utvecklingsplaner inom vår idrott med de fina resultat som truppen har med sig från tidigare.

Mästerskap, hoppas jag nu kunna bygga vidare med några pusselbitar och ta ytterligare steg tillsammans med spelarna och svensk boule, nu är det hela Sveriges uppgift att stötta dessa duktiga spelare, då kan Vi alla vara stolta tillsammans.

Ali Abdi kommer representera Sverige på Herrsidans VM singel, han har verkligen visat att han besitter de kvalitéer som krävs för att utmana de allra bästa i världen.

Jessica Johansson representerar Sverige på Damsidans VM singel  och det skall verkligen bli oerhört skoj att följa Jessica vid detta mästerskap, vi vet alla vilken enorm tävlingsmänniska hon är.

William Silfverberg och Matilda Boström kommer att bilda mixdubbelpar vid Mix VM, vilket känns riktigt inspirerande då vi vet vilken kapacitet dessa spelare besitter, samtidigt som det skapar en flexibilitet i laget som jag tror blir viktig i dessa sammanhang.

VM i Herrdubbel representeras av Ali Abdi och William Silfverberg.

VM Dam dubbel representeras av Jessica Johansson och Matilda Boström.

Gemensamt för samtliga uttagna spelare är att vi hittar oerhört mycket erfarenhet från olika mästerskap i olika åldersgrupper och alla har verkligen samlat på sig erfarenhet som jag nu hoppas skall komma väl till pass, samtidigt som spelarna behärskar samtliga positioner i spelet, vilket jag tror kan vara viktigt i denna typ av mästerskap som består av singlar och dubblar.

Grattis till er spelare som kämpat er till dessa platser, jag kommer göra allt för stötta och tror helhjärtat på Sverige inför detta mästerskap.

En stor eloge till alla spelare i Sverige som tillsammans skapar utveckling och driver boulen framåt.

VM spelas 2-5 maj i Almeria, Spanien.

Emil Nilsson
Förbundskapten Herr-Dam Landslag


Epost: Adressen Gömd


 

ccsport_logo

 

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: This is a mailto link