Hoppa till sidans innehåll

Ännu chans att nå Europacupens final

2017-07-29 22:46
Inför den sista speldagen har svenskarna i Coccinelle PC fortfarande möjlighet att ta sig till Europacupens finalspel i december. Men de måste spela som bäst när det gäller – på söndag.
  • Uppdaterad: 2017-07-30 01:05

Tyskarna i Burggarten Horb har, precis som Luxemburgs representanter i Riganelli Esch, vunnit alla sina möten i Europacupens grupp A hittills.
I morgon, söndag, förmiddag ska de mötas.

Det bästa, ur svenskt perspektiv, vore om tyskarna, som redan har besegrat Coccinelle, vann även över Luxemburg. Så att svenskarna själva sedan också kan besegra det luxemburgska laget och ta hand om den andra finalplatsen, bakom tyskarna.

Men även om Luxemburg skulle slå Tyskland finns det möjlighet för svenskarna – så länge de själva vinner också söndagens första möte, mot värdnationen Danmark som dessvärre inte kan nå finalspelet i år.

I grupp B är det forttfarande Slovakien som ligger bäst till efter Frankrikes ABC Draguignan – som inte har förlorat en enda match hittills, utan vunnit alla sina fyra möten med 31-0 – men också för Bulgarien och Ukraina lever hoppet.

I grupp C blir det svårt att stoppa italienerna i Luigi Biarese från avancemang och morgondagens möte mellan Monaco och Schweiz lär avgöra vilket av de båda lagen som gör dem sällskap.

Belgien är obesegrade i grupp D och klara för finalhelgen i Tyskland. Om det holländska laget lyckas slå belgarna i morgon kommer det också att nå finalspelet – annars blir det engelska Baldock Town som tar sig dit.

De svenska matcherna mot Danmark och Luxemburg startar 8:30 respektive 14:30 och livesänds på vår Facebooksida.

Skribent: Lasse Franck
Epost: Adressen Gömd

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link