Hoppa till sidans innehåll

Bra start för svenskarna i Europacupen

2017-07-29 10:42
Svenskarna fick en bra start i Europacupen under torsdagen och fredagen. Men det gäller att formen håller i sig. Nu under lördagen och söndagen väntar möten med de främsta konkurrenterna.
  • Uppdaterad: 2017-07-29 12:05

Svenskarna i Coccinelle PC Malmö inledde starkt i Europacupen, genom att inte förlora en enda match mot Estlands Kohtla-Järve SHK – vinst i var och en av sex singelmatcher, tre dubbelmatcher och två trippelmatcher.
Finska PSC Järvenpää snodde sju poäng, men lämnade 24 åt svenskarna. (Man får två poäng för varje vunnen singel, tre per dubbel och fem per trippel.)

Och när fredagen var över låg Sverige, Tyskland och Luxemburg bäst till. Tyskland och Luxemburg har, precis som svenskarna, vunnit samtliga möten hittills. Men de har ännu inte – till skillnad från svenskarna – stått över en spelomgång. Och de har alltså inte heller ännu mött varandra. Det gör de på söndag förmiddag – och utgången där kan bli betydelsefull ur svenskt perspektiv, eftersom det bara är de två bästa föreningarna som går vidare till finalspelet. 

Nu på lördagsmorgonen spelar svenskarna mot Tysklands Burggarten Horb och har förlorat båda de inledande tripplarna. Hur det går i singlarna, som startar vilken minut som helst, kan med andra ord visa sig avgörande.
I eftermiddag väntar mötet med Wales, som svenskarna förväntas vinna utan problem, och i morgon, söndag, blir det ytterligare viktiga drabbningar då Coccinelle ställs mot den danska hemmaklubben Boule Hedebo, som förlorat mot både Tyskland och Finland, på förmiddagen innan de på eftermiddagen avslutar mot Riganelli-Esch från Luxemburg.

Alla matcher sänds live på vår Facebooksida.

I grupp B är det Slovakien och Tjeckien som ligger bäst till efter franska Draguignan.
I grupp C hade Monaco och Italien vunnit alla möten efter fredagens spel. I dagens första möte ställs de mot varandra.
I grupp D är det Belgien och England som vunnit samtliga möten. De möter varandra i eftermiddag.

Skribent: Lasse Franck
Epost: Adressen Gömd

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link