Hoppa till sidans innehåll

Licenser 2018

2017-10-24 14:40
Föreningarna kan fram till och med den 1 december anmäla vilka spelare som ska ha licens nästa år via Förnya licenser i SBF Online. Licensavgifterna är de samma som 2017.
  • Uppdaterad: 2017-10-24 13:40

Föreningen får en faktura till registrerad e-postadress på samtliga licenser ni registrerar via Förnya licenser. Ni ska alltså INTE betala några pengar till BG innan ni fått någon faktura.

Så här gör ni:
1. Logga in i SBF Online med klubbens administratörsinloggning, t ex ABC.
2. Klicka på Hantera klubbar i menyn till vänster.
3. Klicka på knappen Förnya licenser.
4. Kryssa i Skall ha licens nästa år och kontrollera att rätt klubb är vald under Licens i klubb. För spelare som ska byta till en annan klubb kryssar ni i Skall ha licens nästa år samt väljer rätt klubb i rullistan under Licens i klubb. Det är viktigt att ni kryssar i rutan Skall ha licens. Annars sker ingen överflyttning.
5. Klicka på Spara.

Kontakta kansliet om ni inte har klubbens inloggning till SBF Online.

Nya spelare från annan klubb
De klubbar som får nya spelare från andra klubbar skall INTE lägga in de nya spelarna själva i sitt medlemsregister utan de flyttas över automatiskt när arkiveringen sker vid årsskiftet. Detta under förutsättning att den nuvarande klubben har kryssat i Skall ha licens samt valt den nya klubben i rullistan under Licens i klubb. 

Spelare som går till ny klubb
De klubbar som har spelare som går till en annan klubb skall INTE ta bort spelarna ur sitt register utan istället kryssa i Skall ha licens samt markera vilken klubb spelarna går till. En förteckning över klubbförkortningarna finns under För förening -> Hitta förening -> Klubbförteckning
Förnya licenser - Klubbyte

Introduktionslicens
Introduktionslicens kan lösas för spelare som aldrig haft licens tidigare eller som inte har haft licens de tre senaste åren. T ex kan spelare som senast hade licens år 2014 lösa en introduktionslicens för år 2018. Helt nya spelare lägger ni först in under Hantera spelare. Därefter går ni till Förnya licenser och kryssar i Skall ha licens nästa år samt Introduktionslicens. Spelaren kommer att tilldelas ett licensnummer vid årsskiftet.
Förnya licenser - Ilicens

Ta bort
För spelare som slutat spela eller har avlidit väljer ni aktuellt alternativ i rullistan under Ta bort. Spelaren kommer då att plockas bort från ert register vid årsskiftet. Observera att ni inte ska välja detta alternativ om spelaren byter till en annan klubb. Se instruktion ovan. Välj inte heller detta alternativ för spelare som ännu inte bestämt sig för om de ska ha licens nästa år.

Betalning
Vi skickar en faktura på de licenser som anmäls via Förnya licenser i SBF Online. Invänta fakturan innan ni betalar. Fakturan kommer att skickas per e-post under december till den e-post klubben angett i SBF Online samt till klubben kassör om e-post angetts.

Licensavgifter 2018
:
Senior 250:-  
Junior 100:- (födda 2000 och senare)  
I-licens senior 100:-/ungdom 50:- för helt nya spelare samt spelare som inte haft licens de tre senaste åren. T ex så kan den som senast hade licens 2014 lösa introduktionslicens för år 2018. 

Observera att det är klubben som skall göra anmälan och betalning, inte den enskilde medlemmen. 

Adressuppgifter och medlemsstatistik
Alla klubbar ansvarar för att klubbens och medlemmarnas kontaktuppgifter är uppdaterade i SBF Online. Klubbens kontaktuppgifter uppdaterar ni under Hantera klubbar. Medlemmarnas kontaktuppgifter uppdaterar ni under Hantera spelare. SBF Online är främst ett licensregister. Ni behöver inte lägga in alla era medlemmar i SBF Online. Däremot vill vi att ni lägger in alla era medlemmar, licensierade och olicensierade, i IdrottOnline. Det bidrag SBF får från RF bygger på hur många medlemmar vi har. RF räknar endast de medlemmar som är inlagda i IdrottOnline. Det är därför viktigt att ni lägger in alla era medlemmar i IdrottOnline. Observera att IdrottOnline och SBF Online är två olika system.

Kontakta kansliet om ni har några frågor!

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link