Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rickard Nilsson Jessica Johansson och Joachim Andersson tappade den övertygande ledningen i kvartsfinalen mot kanadensarna Sonia Coulombe och Jean-Michel Derlincourt.

Inga svenska VM-medaljer

2017-04-16 00:13
Den tredje VM-dagen slutade inte lika lyckligt som de båda första. Sverige förlorade den första matchen i samtliga klasser och det blir inga svenska VM-medaljer den här gången – även om glansen från dem kom retsamt nära.
  • Uppdaterad: 2017-04-16 08:40

Sverige förlorade alla matcher på lördagen och VM-placeringarna blev inte bättre än vad de redan var när dagen startade – nionde plats i herrdubbel, damdubbel och damsingel och femte i mixdubbel.

De svenska lagen var inte särskilt långt bort i någon av matcherna. Damdubbeln mot Thailand slutade 9-13, herrdubbeln mot Norge och damsingeln mot Kambodja slutade 10-13 och mixdubbeln mot Canada slutade 12-13.
Den sistnämnda förlusten svider lite extra inte bara för att marginalen var den minsta möjliga, utan också för att Joachim Andersson och Jessica Johansson hade ledningen med 11-2 mot de många gånger långt ifrån välspelande kanadensarna – och för att en vinst hade inneburit en VM-medalj.

Även i herrdubbeln, där Norges Ole Hågensen och Benny Bel-Lafkih svarade för motståndet, hade Sverige goda möjligheter att ta sig vidare från åttondelsfinalen, men utan att lyckas.

I de båda damklasserna förde Sveriges spelare matcherna till en början, innan de asiatiska motståndarna lyckades vända. Noon Geffenblads motståndare, Sreymom Ouk, är nu i final mot Tunisiens Mouna Beji – och Noon var mycket nära att stoppa henne från det.
Att Ouk bröt ryggen för omkring tre år sedan gör inte hennes VM-insats mindre imponerande. Att samma nationer möter varandra i mixdubbelns VM-final är också en aktningsvärd omständighet.

Söndagens finaler spelas enligt följande (beräknad starttid inom parentes):
Herrdubbel: Thailand–Frankrike (8:30)
Damdubbel: Belgien–Thailand (10:30)
Herrsingel: Frankrike–Italien (13:30)
Damsingel: Tunisien–Kambodja (15:00)
Mixdubbel: Tunisien–Kambodja (17:00)

Förhoppningsvis går det att hitta en länk till livesändning via VM-arrangörernas Facebooksida.

Skribent: Lasse Franck
Epost: Adressen Gömd

 

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link