Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lasse Franck Anders Larsson.

Anders Larsson är ny förbundskapten

2017-05-19 11:26
Anders Larsson, som varit både assisterande förbundskapten och tillförordnad förbundskapten, är nu – kort och gott – förbundskapten.
  • Uppdaterad: 2017-05-19 11:32

Sedan förre förbundskaptenen, den före detta världsmästaren, fransmannen David Le Dantec, lämnade sitt uppdrag har förbundsstyrelsen och landslagsledningen fört diskussioner om hur situationen ska lösas och vem som ska efterträda Le Dantec.
Nu har man enats om att Le Dantecs assisterande FK, Anders Larsson, ska ta över hans roll som förbundskapten för dam- och herrlandslaget.

Fortsätter på inslagna linjen
Precis som tidigare blir det med andra ord en och samma förbundskapten för de båda seniorlandslagen. Och över huvud taget kommer det mesta att vara sig likt.
– Vi kommer att fortsätta på ungefär samma sätt – det blir inga radikala förändringar, säger Anders Larsson om det kommande upplägget.
Exakt hur landslagsorganisationen kommer att se ut är det för tidigt att säga – en assisterande förbundskapten – eller flera – återstår att rekrytera och först när det är gjort kan den mer precisa fördelningen av arbetsuppgifter göras.
Jimmie Olsen är fortfarande förbundskapten för junior- och U23-landslagen.

Varvar spel med rena observationer
Anders kommer också i fortsättningen att vara en viktig del av Coccinelle PC:s klubblag och delta i seriespel och Europacupen. Under de nationella och internationella svenska tävlingarna kommer han att observera under någon deltävling/klass och kanske att spela någon annan. Vid årets Boule-SM ska han vara med som spelare i mixtrippel, trippel och dubbel och ägna resterande tid uteslutande åt observation.
– Det blir ju alltid tid över till observation mellan matcher, även när man spelar. Dessutom ser jag det som en fördel att man kan observera både från sidan och när man spelar med och mot, säger Anders.

Första mästerskapsuttagningen i augusti
Laget till årets Herr-EM kommer han att presentera i början av augusti. Damernas VM spelas två månader senare än Herr-EM (i november) och den uttagningen görs något senare.

Skribent: Lasse Franck
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link