Hoppa till sidans innehåll
Foto: CEP Samtliga åtta finalklubbar. Från Italien, Belgien, Sverige, Tyskland, Frankrike, Holland, Slovakien och Monaco.

Coccinelle femma i Europa

2017-12-06 11:47
Coccinelle PC slutade på femte plats när Europas bästa klubb korades i helgen. Vann gjorde, precis som väntat, ABC Draguignan från Frankrike, som i finalen mötte CB Monégasque.
  • Uppdaterad: 2017-12-06 11:47

Det blev en femteplats för Coccinelle och Sverige när Europacupen för klubbar avgjordes under helgen som gick. En femteplats som de delar med holländska JBC ’t Dupke.

Bra start när tyskarna torskade på hemmaplan
Coccinelle inledde starkt med att besegra PC Burggarten Horb – det tyska lag som vann den kvalgrupp i vilken även Coccinelle spelade.
– Eftersom de mer eller mindre slaktade oss när vi möttes i Hedebo var det en skön liten revansch, förstås, säger Coccinelles ordförande Joachim Andersson.
En omständighet som kan förklara de skilda resultaten mellan de båda mötestillfällena är banorna, tror Joachim. Där tyskarna alltså förlorade på att ha hemmaplan.
– Banan i Hedebo var ganska skyttevänlig. Nu i Tyskland var det mycket hårdare banor, där det studsade mer. Deras spel blev lite sämre av det och vi blev faktiskt också lite bättre.


Coccinelle slog tyskarna på deras hemmaplan. Foto: CEP.

Överkörda av belgarna
I nästa möte väntade belgiska PC Pachy. Och där fick svenskarna storstryk. 29-2 slutade mötet.
Fungerade det svenska spelet inte lika bra längre?
– Jo, det gjorde det. Vi spelade bra boule. Men de spelade ändå mycket bättre, säger Joachim och exemplifierar:
– I mixdubbeln som jag och Jessica spelade var vi sånär hundraprocentiga – men vi hade inte en chans. Det var faktiskt väldigt bra boule i alla matcher.


Svenskarna lyckades inte slå Monacos lag, som tog sig till finalen. Foto: CEP.

Efter den förlusten såg det mörkt ut för ett svenskt avancemang. Skulle tyskarna slå belgarna rejält samtidigt som Coccinelle vann det sista mötet mot CB Monegasque med stora siffror kunde det ha blivit en svensk semifinalplats.
Men både Belgien och Monaco vann. Även om de svenska siffrorna var bättre nu: 11-20. Därmed blev det spel om femteplatsen istället.

Näst bästa laget nådde inte finalen
Av någon anledning förlorade belgarna sitt inledande möte mot Monaco. Därmed fick de möta Frankrike, som vann den andra gruppen före Italien, i semifinalen.
– Men belgarna var ju absolut det näst bästa laget på plats, konstaterar Joachim.
Fransmännen rådde de emellertid inte på. Mötet avbröts vid ställningen 16-6.
Och fransoserna fick möta monegaskerna i finalen, som även den kunde avbrytas – vid ställningen 17-0. Inte en enda matchvinst till Monaco, med andra ord.

Franska mästare
Därmed kunde fransmännen ta cupbucklan tillbaka till Frankrike sedan den tillfälligtvis varit på besök i Belgien.
Spelsystemet för de lag som inte nådde semifinal var lite oklart. Tidigare har det spelats placeringsmatcher om samtliga platser mellan fem och åtta. Nu fick Coccinelle istället för den andra gruppens trea möta fyran, Slovakiens CAP Bratislava, och sedan de vunnit det mötet med 31-0 (!) samtidigt som holländarna slog tyskarna med 18-4 utropades både den svenska och den holländska klubben till femtepristagare.
– Att sluta femma i det här sällskapet måste man vara nöjd med. Men vi var också ganska nära att slå oss in bland de fyra. Vi är inte långt efter, säger Joachim.


Italienarna som slutade trea bredvid mästarna från Frankrike. Foto: CEP.

Snart dags för nytt kval till Europacupen – Svenska Cupen
Om det blir en ny chans för Coccinelle 2018 återstår att se. Då måste de, innan de tar sig vidare från Europacupens kvalgrupp, först vinna Svenska Cupen som avgörs den 24-25 mars. Svenska Cupen anmäler man sig till här. Senast den 28 december.

Skribent: Lasse Franck
Epost: Adressen Gömd

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link