Hoppa till sidans innehåll

Världsmästerskap med 50 nationer

30 APR 2019 09:16
Onsdag morgon den 1 maj lyfter VM-laget mot skyn för att några timmar senare landa i Malaga i Spanien och vidare färd till Almeria där VM i Petanque 2019 spelas i fem olika discipliner, singel i dam- och herrklass samt dubbel dam och herr och mixed.
  • Uppdaterad: 30 APR 2019 09:16

Glädjande är att alla stora nationer valt att deltaga, vilket innebär enormt fin Petanque under dagarna fyra.

Sverige åker med ett mycket rutinerat gäng till Spanien som trots sin unga ålder samlat på sig en sportslig rutin och erfarenhet som nu verkligen kommer till nytta. Det gäller att hitta tryggheten, glädjen och passionen mitt i all prestationsångest och nervositet.

Ett mästerskap är och ska vara något stort, det är verkligen en konst att lära sig njuta och känna tryggheten att våga lyckas.

Detta mästerskapet vill jag ska speglas av glädje, passion och stolthet, där laget ersätter jaget när det som mest behövs.

Jag har valt att stärka upp truppen med tidigare förbundskapten Anders Larsson, vilket skapar ytterligare trygghet inom truppen och en erfarenhet som verkligen kommer till sin rätt.

De svenska spelare som har fått förtroendet att representera Sverige vid världsmästerskapet i Spanien är Jessica Johansson, Matilda Boström, Ali Abdi Aden och William Silfverberg.

Jessica kommer att spela damsingel samt damdubbel med Matilda. Matilda spelar också mixed med William. Ali spelar herrsingel samt herrdubbel med William.

Jag har mycket stort förtroende för samtliga spelare i truppen och det handlar mest om att njuta av stunden och våga spela det spel som de besitter, vara stolta över sig själva och känna trygghet inför uppgiften.

Våra svenska spelare har verkligen kämpat för detta mästerskap och har allt som krävs, nu är det vår gemensamma uppgift att stötta dem fullt ut.

Lycka till Sverige!

Emil Nilsson
Förbundskapten

Skribent: Emil Nilsson
Epost: Adressen Gömd


ccsport_logo

 

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: This is a mailto link