Hoppa till sidans innehåll

December 2015: Gott nytt med gott om nytt!

30 DEC 2015 14:08
Ett år går mot sitt slut och ett annat börjar strax, med nya möjligheter och nya mål. När jag sitter och skriver dessa ord har jag rest hemifrån (eller rättare sagt flytt från min renovering av huset) för att fira jul i ett snötäckt Luleå. Det kommer även att bli lite boule då jag kommer att spela Tomtecupen i Luleå på annandagen. Det ska bli trevligt att träffa alla sympatiska boulespelare i norra Sverige igen. Nedan kommer en lite summering av den gångna hösten och lite framåtblickar för 2016:
  • Uppdaterad: 30 DEC 2015 15:06

När vi summerar 2015 så har första året med ny landslagsledning gått. Förbundskapten David har kommit in i arbetet och är hoppfull inför framtiden och den fortsatta utvecklingen av våra landslagsspelare. Själv var jag och bevittnade delar av senaste landslagslägret i Göteborg som gästades av Dylan Rocher. En fantastisk inspirationskälla för våra landslagsspelare som jag hoppas de tar till sig.  

Höstens stora höjdpunkt när det gäller landslag är givetvis U23-tjernas brons i EM. En fantastisk prestation som visar att det finns gott hopp om framtiden på damsidan. Ett jättegrattis till Noon Geffenblad, Jessica Karlsson, Cajsa Qvarnström och Malin Sares! Och givetvis även grattis till Albin Plantin som coachat laget på ett utmärkt sätt!

Samtidigt vill jag passa på att tacka Lars ”Nappen” Ekroth, Niklas Carlén och Henrik Hugosson som lämnar som assisterande förbundskaptener inför kommande säsong.
Henri Patron slutar också som förbundskapten för juniorerna. Henri har varit en stor tillgång genom åren och kommer att finnas till hands ett tag till innan vi får en ny kapten på plats. Ett stort tack Henri för den tid och energi du lagt på juniorlandslaget!

Antalet mästerskap ökar kommande år, då det tillkommer singelklasser av EM-status samtidigt som U23-mästerskapen kommer att spelas varje år istället för vartannat. Roligt med fler mästerskap givetvis – men det finns en baksida.
Baksidan just nu är att Nordiska Mästerskapen kommer att läggas i malpåse på obestämd tid, då det av både ekonomiska och tidsmässiga skäl är svårt att få till när andra mästerskap tillkommer. Och ännu väntar vi på besked huruvida det blir ett VM på Tahiti eller om det blir på något annan spännande plats på vårt jordklot...

Breddkommitténs arbete börjar bära frukt och den stora nyheten är att kommittén kommer att få en projektanställd som kommer att verka inom breddkommitténs område. Detta har blivit möjligt då SBF fått beviljat ett riktat stimulansbidrag för ändamålet av RF. Ett väldigt spännande projekt som kan bli mycket bra för svensk boules utveckling. Det kommer även lite mer material under 2016 som kommer att synliggöra boulen på ett bra sätt, vad det blir får ni dock hålla er till tåls med…

En annan nyhet är att Boulens dag har dammats av och kommer att arrangeras 14 maj. Boulens dag, som tidigare arrangerats på 80- och 90-talen, är en dag som ska gå i rekryteringens tecken. Jag minns själv hur min dåvarande förening, Trönninge Petank, någon gång under sent 1980-tal arrangerade en uppskattad tävling för ortens företag denna dag och visst gav det några nya medlemmar vill jag minnas. Så den stora uppmaningen blir att få föreningarna att anta denna utmaning – att synliggöra sin verksamhet och rekrytera medlemmar denna dag!

Under våren kommer förbundsstyrelsen att träffa representanter från distrikten och våra kommittéer för att på en verksamhetskonferens diskutera förbundets strategiarbete för de kommande åren. Ett viktigt arbete som sätter den framtida agendan.

Min egen vision är att vi ska göra om ordförandekonferensen som arrangeras på hösten likt verksamhetskonferensen som även ska innefatta representanter för våra olika kommittéer. Detta för att öka den interna kommunikationen mellan kommittéerna och dra nytta av de olika erfarenheter som dessa kommittéer besitter. En annan fördel är att också distrikten får en direktkontakt med kommittéerna.  Under hösten har förbundsstyrelsen delats in så alla i styrelsen är ansvariga för ett eller två distrikt. Ett bra sätt för distrikten och dess föreningar att kommunicera med förbundsstyrelsen och representanterna kan även åka ut till distrikt och föreningar om så önskas.

Gott slut och gott nytt år alla petanqueälskare – vi ses 2016 på en boulebana någonstans i Sverige!

Skribent: Pontus Thuresson

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link