Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ingela Eriksson Veteran-EM i Luleå, 2014.

Juli 2014: Tack för ett mästerligt mästerskap!

03 JUL 2014 09:00
Att arrangera mästerskap, det kan vi i vårt fantastiska land och förbund med hjälp av helt underbara och hängivna klubbar och medlemmar.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:02

Att åka hem från Luleå känns lite vemodigt. Vi har haft några underbara dagar tillsammans och att få se Monaco med mästerskapets äldsta deltagare, René Pintus, 88 år, vinna! Inger en enorm respekt och hopp om att vi alla kan spela petanque på mycket hög nivå oavsett ålder. Sen är det extra roligt då René är en av initiativtagarna till Veteran-EM.

Sverige förlorade kvartsfinalen mot just Monaco, men jag tycker att vi ska vara stolta över vårt landslag och deras insats. Den största skrällen får nog vara Danmarks prestation – de lyckades slå regerande mästarna Spanien och Tyskland, och dessutom ganska enkelt.

Danmark spelade med ett mixat lag och fler länder med dem, vilket visar att Petanque är en jämställd sport och att det internationella förbundets beslut om att slopa de öppna mästerskapen är och var bakåtsträvande.

De få kritiker vi hade när vi tog beslutet om att lägga Veteran-EM i Luleå: Ni var ute och cyklade kan jag bara konstatera. Det var ett lyckat och bra beslut.

Luleå Bouleklubb visade upp en enorm vilja och engagemang, allt gick att lösa. Och med Matz Rosenberg som EM-dirigent och Rolf Westergaard vid rodret med alla sina medhjälpare – tja det är bara att buga och bocka. Ni har gjort ett kanonjobb! Och ett speciellt tack ska skickas till deras fruar som verkligen inte fått se mycket av sina män under denna period – TACK!

Något som det alltid brukar klagas på är maten, den är si och den är så – men i Luleå kom inte ETT klagomål. Köket: ni var bäst! Kurt och hans team av chaufförer – jösses vilken kille med koll!

Lasse Franck och Fredrik Dahlén

En tävling gör sig inte utan ett fungerande sekretariat och regelverk. Den som vill lyssna på alla turer som föregick spelprogrammet kan prata med Fredrik och/eller Lasse, bered er på att det kan ta lite tid bara. Med envishet och tydlighet kunde de dock få till ett bra upplägg efter många diskussioner med det europeiska förbundets tävlingskommitté. Ett stort tack för ert tålamod och insatser under mästerskapet.

Pontus Thuressons fingertoppskänsla för vad spelare kräver av banor och grus är fantastisk. Extra skönt att han fanns på plats dagar innan mästerskapet för att få till det där lilla extra av underlaget. Och vi fick heller inga klagomål på underlaget, vilket är extra skönt. Ser man på några av de senaste årens mästerskap har banor stängts av för de varit för mjuka och EM-banorna i Gent förtjänar inga kommentarer alls.

Kansliets råddande med kontaktuppgifter och reseinformation från alla deltagande nationer ska inte underskattas. Det brukar allt som oftast vara rörigt men tjejerna löste det på bästa tänkbara sätt.

Ett av de starkaste minnena utöver själva mästerskapet jag kommer att bära med mig från denna helg är när jag och Lasse bjöd det europeiska förbundets ordförande och hans hustru på champagnefrukost. De firade sin 45-åriga bröllopsdag i Luleå! Stor glädje och med en servitör likt Rowan Atkinson från filmen Love Actually – ja, det minnet kommer för evigt att få mig att le.

Mästerskapets snackis? Ja, gissa! Midnattssolen, självklart. Den är fantastisk.

Nu tillbaka till vardagen och lite jobb för att i kväll få se årets skyttar koras på SM veckan i Borås.

Ha en underbar vecka!

Skribent: Ingela Eriksson

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link