Hoppa till sidans innehåll

Juni 2014: Intensivt för den boulebitne

27 JUN 2014 15:01
Ordförandebrev om intensiva månader för den boulebitne.
  • Skapad: 27 JUN 2014 15:01

Hoppas att ni alla kan njuta riktigt av sommaren. Jag vet inte om jag någonsin gjort det, men till midsommar i år har vi skördat egna jordgubbar och blåbär – vilken sommarlyx.

Våren brukar vara intensiv med mycket jobb och petanque – så även i år. Hela familjen Eriksson var på DM i Skåne och det var riktigt kul. Lisa (distriktets ordförande) hade beställt bra väder så det var bara att njuta.

Varbergs Strandcup och årets internationella mästerskap på hemmaplan – Veteran-EM i Luleå –närmar sig med stormsteg. 20 länder kommer att tampas om ädlaste valörer och mina barn har hjälpt mig att göra namnbrickor och mappar – nu får vi hoppas att jag inte missat någon.  

Dock lite synd att det krockar. Jag hade hemskt gärna velat vara i Varberg. Det är en av de bästa sommartävlingarna vi har och som vanligt är Mats Peterson tävlingsgeneral. Riktigt kul att han även finns med i förbundsstyrelsen från och med i år – han har en oerhörd bredd och ett djup i sitt petanquekunnande.

Det blir några intensiva veckor som kommer: Varberg, Veteran-EM i Luleå och SM-skytte i Borås under SM-veckan, därefter ungdomsläger i Helsingborg och sedan lite vila innan vi åker till årets SM i Växjö.

Jag tänkte avsluta med lite repetition: på Förbundsmötet förra året antog vi en ny vision och värdegrund, men vad betyder den för dig?

Vision
Boule ska bli känd som en tävlingsidrott och vår verksamhet vara den naturliga hemvisten för alla som spelar boule. Vi tävlar över Ålders- och könsgränser och vi riktar oss till såväl nybörjare som bredd och elit.

Värdegrund
Gemenskap – Vi vill bedriva och utveckla vår verksamhet för att ha roligt, må bra och prestera mera.
Delaktighet – Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst är lika värd.
Tillgänglighet – Alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar.
Rent spel – Vi arbetar aktivt mot fusk, doping, mobbing och våld, såväl på som utanför boulebanan. 

Det är inga floskler och abstrakta ord utan de går att förstå av alla om vi bara vill. Och visst kan vi – du och jag – hjälpas åt att få fler medlemmar, en fungerande ungdomsverksamhet, en bra breddverksamhet och en

Skribent: Ingela Eriksson

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link