Hoppa till sidans innehåll

Maj 2015: Ny ordförande har påbörjat sitt arbete

27 MAJ 2015 13:22
Förbundets nytillträdde ordförande, Pontus Thuresson, berättar mer om sig själv, om den första månadens arbete och nya kommittéer.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2015 13:37

Hej Boulesverige!

Tiden går fort när våren äntligen är här. Det har gått en månad sedan vårt förbundsårsmöte, där jag fick förtroendet att bli Svenska Bouleförbundets nye ordförande. Den nya styrelsen har också hunnit med att ha sitt första förbundsstyrelsemöte, men mer om detta längre ner.

Vem är då Pontus Thuresson?
För många är jag säkert bekant, men för er som inte vet kommer här en kort presentation:
Jag bor i ett äldre hus, i Laxvik strax söder om Halmstad, med sambo och två katter. Detta hus har gett mig ett nytt intresse – husrenovering, ett intresse som jag hoppas är övergående.  

Boule har jag spelat i stort sett hela livet, i vart fall sedan tioårsåldern. Min första förening var Trönninge Petank som tyvärr är nedlagd men som på sin tid hade en blomstrande ungdomsverksamhet, vilket tyvärr blir allt mer ovanligt. Efter spel i La Boule d'Or och Lindome Bouleklubb spelar jag sedan 2006 i Halmstad Petank. I Halmstad har jag lyckats att, tillsammans med bra medspelare, vinna elitserien tre gånger, Svenska Cupen två gånger och – det roligaste av allt – varit i Europacupens slutspel två gånger. Så spelmässigt får man väl lov att säga att det gått hyfsat, även om man många gånger, framförallt efter en förlust, velat vara bättre…

I det civila livet är jag utbildad bygg- och fastighetsekonom vid Högskolan i Halmstad och har även byggt på med kurser i fastighetsmäkleri och sedan 2010 arbetar jag som Fastighetsmäklare. Ett arbete som ger stor variation men också stor frihet. För övrigt är jag utbildad elektriker från gymnasietiden.

Den stora utmaningen för Svenska Bouleförbundet är, som jag ser det, att få alla att arbeta gemensamt så att VI blir en starkare organisation som attraherar nya spelare samtidigt som vi vårdar våra redan frälsta medlemmar.  Min och förbundsstyrelsens stora utmaning framöver blir att ge våra tankar och idéer fotfäste hos er medlemmar ute i landet. För att vi ska kunna vända den negativa medlemsutveckling som tyvärr råder så är det VI tillsammans som ska göra denna resa möjlig!

Som jag nämnde tidigare har den nya förbundsstyrelsen haft sitt första möte. Med fyra nya i styrelsen var det en trevlig lära-känna-varandra-stämning som präglades av många och bra diskussioner om hur vi tar oss framåt. Förbundsstyrelsen kommer att satsa på att få igång ett bra och givande kommittéarbete, där vi kommer att knyta till oss ett antal driftiga personer utanför styrelsen för att kunna bredda oss och få in fler intryck.

Tävlingskommittén tas över av Stefan Kulinder som har stora erfarenheter sedan tidigare som ledamot i tävlingskommittén. Tävlingskommittén kommer att få rivstarta med att förändra serieselets kvalspel. En förändring som kommer att gälla redan från i år.

Ungdomskommittén kommer att ledas av Mattias Thorell, en riktig petanqueentusiast. Riktigt roligt att knyta Mattias till denna post.

Breddkommittén kommer även fortsättningsvis att ledas av Mats Peterson. Denna kommitté har nu kommit en bit på vägen, men ännu återstår mycket blod svett och tårar. Breddkommittén har fått i uppdrag att undersöka möjligheterna att söka stimulansstöd från RF för att kunna projektanställa någon inom kommitténs område.

Förbundsstyrelsen har också bildat flera nya kommittéer:
SM-kommitté – för att utveckla och stärka vår stora folkfest, denna kommitté leds av mig själv.

Domarkommitté – som kommer att svara för rekrytering och för att stärka domarnas roll, denna kommitté kommer att ledas av Rasmus Kling.
Elitkommitté – som blir förbundsstyrelsens länk till elitorganisationen, där jag själv kommer att vara samankallande.
En stadgekommitté har bildats som en konsekvens av årsmötet – för att se över våra stadgar och denna kommitté leds av Carina Sjöberg.
Slutligen har en kommitté bildats för utbildning och marknadsföring – en mycket spännanade kommitté som kommer ledas av två personer, där Carina Sjöberg har fokus på utbildningsfrågorna medan Eric Ericsson fokuserar på marknadsföring och information.
Kommittéerna håller på att besättas av övriga ledamöter och de kompletta kommittéerna kommer att presenteras inom kort. 

För övrigt kan från förbundsstyrelsemötet nämnas bland annat att Riksidrottsmötet diskuterades. Det går av stapeln den sista helgen i maj. Konsekvenserna av besluten på årsmötet diskuterades också och uppdrag gavs åt ansvariga att verkställa dessa. Vi fattade beslut om att ansöka om att återigen delta med precisionsskytte på RF:s SM-vecka 2016, som då går i Norrköping. Slutligen kommer en del avtal att ses över.  

Till sist vill jag tacka Ingela Eriksson för de nio år som vi kamperat ihop i förbundsstyrelsen. Jag vill också önska Ingela stort lycka till i hennes fortsatta arbete som vice ordförande i det europeiska förbundet.

Vi ses och syns på grusplanerna i sommar! Kom gärna fram och diskutera boule med mig, men vi tar det före eller efter matchen…

Skribent: Pontus Thuresson

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link