Hoppa till sidans innehåll

September 2014: Skördefest, val och mästerskap - "Göta Petter"

23 SEP 2014 09:08
Från sommar till höst och skördefest.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2014 10:50

Från sommar till höst och skördefest. Vi har varit några härliga dagar i skogen, plockat svamp och försökt få lite fason på familjens nyaste medlem – Molle, en labradorkille som strax är ett halvår. Min dröm är att få honom att söka efter kantareller – en hel del träning kvarstår, men kul är det.

Dela ut medaljer på SM brukar jag få göra och jag tycker att det är en av höjdpunkterna. Men i regnet som var magiskt under mixtrippeln – jag har inte varit så blöt och kall på många år, när de sista kloten spelades hackade jag tänder – kom mitt eget lag till semifinal och min första SM-medalj någonsin hänger nu här hemma i vardagsrummet.  Att få spela mixtrippeln med Daniel Eriksson och Simon Åkesson var häftigt och vad de killarna tillsammans med Tobias Svensson sedan lyckades med, under öppna trippeln – ja, det var magiskt på riktigt. 13-0 i semifinalen och 13-0 i finalen. Siffrorna talar för sig själva.

”Göta Petter”, sa Teskedsgumman och det är det enda jag tänker säga om det internationella förbundets ordförande Azéma. Tänk att förstöra som han gör och att dessutom inte fatta vad han gör – det är sorgligt. Det är verkligen inte alla länder som kan betala för sina VM-spelare – det är flera som betalat sina resor själva och då så billigt som möjligt, det vill säga ej återbetalningsbara biljetter. Vilken katastrof. Och inte bara ekonomiskt – tänk på alla träningstimmar som alla lagt ner. ”Göta Petter”. Lasse har skrivit flera artiklar och jag väljer att inte skriva mer om Herr-VM – jag blir bara irriterad.

Nu ska strax resväskan till årets Dam-EM i Turkiet packas. Det ska bli riktig roligt att få följa ett helt nytt damlag och Albin på plats.
Det är alltid saker som ska förberedas inför ett mästerskap och det är inget undantag i år. Medaljer och vinnartröjor ska finnas på plats, finanser ska godkännas – och det där är mina ansvarsområden inom CEP:s styrelse.

Vad som är speciellt i år är att det är val vid kongressen. Man väljs på fyra år och valen sker vartannat år för att få ledamöter som går omlott. Tänk vad fyra år går fort. Jag har nu varit ledamot i fyra år och vi får se om jag blir omvald eller inte. Jag ställer upp för omval men man ska aldrig vara självsäker eller självgod – det är riktigt bra motkandidater i år. På torsdag kväll efter kongressen vet vi, då är valen klara.

På årets ordförandekonferens i oktober kommer vi bland annat att prata breddfrågor och ekonomi. Vad gäller ekonomi kan vi återigen se minskat bidrag och det är självklart inte bra – inte alls.

Jag vet att jag är tjatig, men det är viktigt med värdegrund och vision:

Vision
Boule ska bli känd som en tävlingsidrott och vår verksamhet vara den naturliga hemvisten för alla som spelar boule. Vi tävlar över Ålders- och könsgränser och vi riktar oss till såväl nybörjare som bredd och elit.

Värdegrund
Gemenskap – Vi vill bedriva och utveckla vår verksamhet för att ha roligt, må bra och prestera mera.
Delaktighet – Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst är lika värd.
Tillgänglighet – Alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar.
Rent spel – Vi arbetar aktivt mot fusk, doping, mobbing och våld, såväl på som utanför boulebanan. 

Det är inga floskler och inga abstrakta ord utan de går att förstå av alla om vi bara vill. Och visst kan vi, du jag hjälpas åt att få fler medlemmar, en fungerande ungdomsverksamhet, en bra breddverksamhet och en bra elitverksamhet om vi vill?

Ha en underbar höst allesammans! Det ska jag och vi kanske syns i svampskogarna runt Göteborg?

Skribent: Ingela Eriksson

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link