Hoppa till sidans innehåll

Öppna en IdrottOnline-sida


Så här aktiverar ni er IdrottOnline-sida

Det är fortfarande flera bouleföreningar som inte har aktiverat sin IdrottOnline-sida. Aktiveringen kan bara ske av föreningen själv. Anvisningar om hur ni går till väga finns på www.idrottonline.se - ”Aktivera IdrottOnline”.

 

1. Utse en kontaktperson i er förening som blir huvudadministratör för er sida.

 

2. Fyll i aktiveringsformuläret.

 

3. När sidan är aktiverad så får huvudadministratören ett e-postmeddelande med instruktioner om hur sidan aktiveras och administreras. Ett användarnamn och lösenord skickas i ett separat e-postmeddelande.

För att aktivera er IdrottOnline-sida går ni till www.idrottonline.se och loggar in via hänglåset uppe i högra hörnet. Använd ditt Idrotts-ID eller personnummer samt det lösenord som står i e-postmeddelandet för att logga in. När du klickat på logga in öppnas ett nytt fönster där det under fliken Skapa webbplats står vilken eller vilka föreningar som du kan skapa en ny hemsida till. Markera den du vill skapa och klicka på skapa.

 

4. När du har klickat på Skapa öppnas ett nytt fönster med ett avtal som du måste godkänna för att sidan ska kunna skapas. Klicka på Godkänn och sidan börjar skapas. OBS! Gör ingenting medan hemsidan skapas utan vänta på följande meddelande: ”Webbplatsen skapades utan fel”.

 

5. När du sett ovanstående meddelande gör du så här: Skriv ner adressen till er nya hemsida. Ha dina inloggningsuppgifter redo (användarnamn och lösenord som du fått i ett e-postmeddelande). Klicka på länken till er nya hemsida. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet och logga in. Nu kan du börja arbeta med föreningens nya hemsida och administrera föreningens medlemmar.

 

6. Läs i manualerna, www.idrottonline.se/support/lathundar

Vi rekommenderar att ni inte skriver ut manualerna då uppdateringar görs flera gånger om året och det är viktigt att hela tiden ha en aktuell manual till hands.

Det finns även instruktionsfilmer om hur ni använder IdrottOnline som ni hittar här www.youtube.com/user/IdrottOnline

 

Delta även gärna i en IdrottOnline-utbildning som genomförs av SISU-distrikten.

 

www.idrottonline.se finns det också en sida med vanliga Frågor och svar.

Uppdaterad: 2015-03-11 14:12
Skribent: Sofia Asp

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link