Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boulesverige möts

placeholder

Årets förbundsmöte samlade över 40 delegater på Hotel C nära Stockholms Central. Stockholm bjöd på mulet och lite kallt väder men gråmulet var det inte under Bouletinget.

Efter inledningsanförande av förbundets ordförande Herman Thorell presenterade Rasmus Kling utredningen om verksamhetsår på ett mycket intressant och underhållande sätt. Utredningen är en konsekvens av ett beslut från föregående årsmöte och utgör också underlag för det styrelseförslag som skulle behandlas under söndagens möte. Frågorna under och efter var många och visade på stort intresse från åhörarna.

Efter att generalsekreteraren Tommy Gustafsson introducerat förbundsutvecklingsplanen – som ligger till grund för våra ekonomiska stöd från Riksidrottsförbundet – samlades delegaterna i grupprum för att diskutera ekonomi, förbundsmötets motioner och förbundsutvecklingsplanens tre huvuddelar; barn- och ungdomsidrott, vuxenidrott och idrott för personer med funktionsnedsättning. Diskussionerna blev även här bra, stora och det kändes som om taket blev högre i konferenssalarna. Gruppdiskussionerna kunde ha pågått mycket längre.

Återsamlade i huvudsalen sammanfattades först de samtal som skett i mindre grupper, så att alla kunde få en bild av vad som diskuterats innan generalsekreteraren informerade om de nya system som ska ersätta det som i dag används för licens-, medlems- och tävlingsadministration. Lördagens ting rundades sedan av med en öppen frågestund som innehöll frågor om bland annat kommande SM i Lund.

Under lördagskvällens middag delades även flera utmärkelser ut Öppnas i nytt fönster.. Bland annat fick styrelsens ekonomiansvariga Kerstin Hjelm motta förtjänsttecken i guld som tack för hennes många år i förbundets tjänst. Inbjudna var också företrädare för Fagersjö Petanque Sällskap som uppmärksammades då föreningen nyligen fyllt 50 år.

Engagerat under förbundsmötet

På söndagen snöade det i Stockholm men engagerade diskussioner och inlägg värmde under årsmötet. Det var en packad sal när mötet startade, ytterligare ett par delegater hade anslutit och bidrog, tillsammans med motionärer som skulle föredra sina ärenden, att inte en stol nu var ledig. Till mötesordförande valdes Åsa Llinares Norlin, ordförande Svenska Parasportförbundet, och till mötessekreterare Carina Forsberg, Svealands Bouleförbund, och under deras ledning kunde punkt för punkt i dagordningen prickas av.

Herman Thorell och Kerstin Hjelm föredrog verksamhetsberättelsen och de ekonomiska rapporterna. Hasse Hagberg, Stockholms Bouleförbund, påpekade att statistiken förvisso glädjande visade på ett väsentligt ökat antal licenser men också tyvärr på färre antal juniorer. Styrelsen kommenterade att den förstås också tyvärr kunnat konstatera detta men också att antalet ungdomsaktiviteter ökat och att vi förhoppningsvis ska kunna se en effekt av dessa aktiviteter framöver även avseende juniorlicenser.

De båda revisorerna, Dag Hervieu och Stefan Norell, redovisade sina respektive rapporter och efter deras anförande gjordes det en paus i mötet då även de båda skulle erhålla förtjänsttecken i guld. I Stefans fall sammanföll det även med att han avtackades av förbundet. Han blev vald till revisor redan 2006, men ska nu gå i pension från förbundets revisorsfirma, varför för övrigt ett fyllnadsval av en kollega till Stefan genomfördes.

Inga stora överraskningar uppstod under genomgången av de förslag och motioner som förelåg, utan mötet följde på många sätt de indikationer som intresserade kunnat uppfatta genom att studera de distriktsårsmöten som genomförts runt om i landet. Det för framtiden kanske mest betydande och påverkande styrelseförslaget om verksamhetsår gick igenom, likaså motionen att utreda en distriktsindelning. Motionerna om ”enhetlig klädsel”, som diskuterats relativt flitigt innan mötet i olika forum, föregicks även här av kortare diskussioner innan mötet i stort gick på styrelsens linje om att tillsätta en arbetsgrupp som ska arbeta med fråga och sedan återkomma med en rapport till höstens verksamhetskonferens. Motionerna om namn på tävlingsklasser, namnbyte på förbundet, ranking veteranklasser, tävlingsanmälningar och walk over vid seriespel beslutades alla, mer eller mindre, i linje med de förslag som styrelsen besvarat motionerna med.

När det väl var dags för personval gick det hela, åtminstone inledningsvis, lite fortare. I enlighet med valberedningens förslag omvaldes Herman Thorell till förbundsordförande. Likaså omvaldes Kerstin Hjelm, som ekonomiansvarig, och Lasse Franck. Som ny ledamot valdes Thomas Wilhelm, Hammarby Boule, och den vakans som initialt funnits i valberedningens förslag hade under helgen tillsatts så att ett nyval av Inger Isaksson, Upsala Petanque Club, kunde ske för den sista ”lediga” posten i styrelsen. Även övriga val gick i linje med valberedningens förslag och det var först när val till disciplinnämnderna skulle genomföras som några distrikt lyfte fram alternativa val. Det var första gången som val skulle genomföras på detta sätt, efter att strukturen gjordes om för disciplinnämnderna för två år sedan, men efter viss rörighet kunde det hela gå till val och rösträkning. Ett val som, utöver ett fyllnadsval, innebar att befintliga ledamöter i nämnderna omvaldes.

Till ledamöter i valberedningen omvaldes Maria Bergström, Thomas Lindberg och Eric Ericsson, och ett fyllnadsval gjordes av Carina Forsberg. Och med det kunde årets förbundsmöte summeras och ledamöterna hasta i väg för hemfärd. De nyvalda och kvarvarande ledamöterna i styrelsen fick i sedvanlig ordning stanna en stund för ett konstituerande möte.

Tack till Hotel C, mötesfunktionärer, alla ledamöter och personal för en väl genomförd möteshelg!

Publicerad: 2024-04-23

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se