Gå till innehåll
Östsvenska Bouleförbundet
Östsvenska Bouleförbundet

Förbundsmöte i Stockholm

Foto: Morgan Frick

Foto: Svenska Bouleförbundet - (Hoppas att även du Herman läser detta)

Under helgen hölls bouleting och förbundsmöte i Stockholm


Ombud från landets åtta bouledistrikt var representerade, därbland vårt eget med full representation (7 ombud).

Förbundsordföranden Herman Thorell inledde lördagens bouleting och överlämnade sedan för en presentation av utredningens slutsatser kring utökad verksamhetsperiod.
Därefter delades ombuden in i grupper och gick igenom och diskuterade ekonomi, viktiga projekt samt några valda och lagda motioner.
Tinget avslutades med information om IT, och kring utvecklingen av att nytt tävlingsadministrativt system som bygger på endast en medlemsregistering, den i IdrottOnline.
Kvällen avslutades med middag på hotellet.

Förbundsmötet 2024 öppnades på söndagen klockan 09:00 genomfördes på ett ypperligt sätt av Åsa Llinares Norlin, som valts till förbundsmötesordförande, och med Carina Forsberg som mötessekreterare.
Förbundsstyrelsens förslag till de flesta motionerna bifölls även om vissa textmässigt fick ändras från avslå till därmed besvarad.
Undantaget var förbundsstyrelsens förslag om förändrad motionsrätt, vilken inte gick igenom efter att ett nästan enhälligt förbundsmöte yrkat avslag.
Trots det tog genomgången av de två förbundsstyrelseförslagen och de elva lagda motionerna lång tid eftersom talarlistan ibland tenderade att aldrig ta slut.

Valberedningens förslag till disciplinnämnd var något som fick mötet att genomföra två slutna personval och de valda rösträknarna att arbeta. När sedan lunchen var intagen gick allt fortare, bemanningen av disciplinnämnden bestämdes och klubbas igenom.

När sedan valberedningen önskade kvarstå med endast ett fyllnadsval, så kunde Åsa avsluta vårt högsta beslutande organ inom Svensk Boule med ett tydligt klubbslag.

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Sponsorer

Postadress

Östsvenska Bouleförbundet
c/o Club I´stanboule
Barrsätragatan 22
556 26 JÖNKÖPING

Plusgiro

4525420-8