Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Att arrangera


Förbundsarrangör?
Är din förening intresserad av att arrangera en förbundstävling?
Läs mer och fyll i ansökningsformulär här. (uppdateras inomkort)

-------------------------
För att arrangera en bouletävling är kunskaper om bland annat tävlingsformer, bestämmelser, tillstånd och organisation en fördel. För att få tillstånd att arrangera en tävling måste bouleföreningen
söka sanktion från Svenska Bouleförbundet (SBF). Man bör också läsa tillämpliga delar av tävlingsbestämmelserna där kriterierna för olika tävlingsformer är beskrivna.

Vissa tävlingar sanktioneras av Distriktsförbundet (SDF) medan tävlingar på regional och nationell nivå sanktioneras av SBF. Alla sanktionerade tävlingar finns i Tävlingskalendern på SBF Online.

Anmälningarna till tävlingen tas emot av arrangerade förening. När anmälningstiden har gått ut sammanställer arrangören de olika klasserna som ingår i tävlingen. Lottningen görs sedan på lämpligt sätt.

SBF rekommenderar tävlingsprogrammet BouleApp där man kan lotta och genomföra de flesta idag förekommande tävlingsvarianterna som poolspel, gruppspel, monrad, direktutslagning.

Anmälningsfunktionen i SBF Online är kompatibel med BouleApp. Det innebär att deltagarna anmäler sig i SBF Online och arrangören laddar ner alla anmälningarna i BouleApp och kan sedan genomföra hela tävlingen med programmet.

Innan tävlingen startar ska licenskontroll av deltagarna genomföras. När tävlingen är genomförd registrerar den arrangerande förening resultaten på SBF Online. Samtidigt rekommenderas att arrangören skickar ett pressmeddelande till den lokala tidningen med resultat och en kortare text. Skicka gärna en text till SBFs kansli för publicering på svenskboule.se. Arrangörer av förbundsarrangemang rekommenderas att skicka motsvarande till Tidningarnas Telegrambyrå, TT.

Uppdaterad: 04 APR 2017 17:03  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...