Hoppa till sidans innehåll

Antidoping


Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna. 

Dispensansökan

För boulespelare gäller att spelare som är uttagen i landslag ska ansöka om dispens i förväg.

För övriga boulespelare gäller enligt de nya reglerna ett retroaktivt dispensförfarande. Detta innebär att idrottsutövaren ska inkomma med en retroaktiv ansökan om dispens först efter begäran från Dopingkommissionen, t ex efter ett positivt dopingprov.

Skillnaden mot tidigare regelverk är alltså att kravet på att spelare i elitserien ska söka dispens i förväg är borttaget. 

Röd-gröna listan

Röd-gröna listan omfattar läkemedel som säljs i Sverige för humant bruk. Den röd-gröna listan över dopingklassade läkemedel är ingen dopinglista i juridisk mening. Den är bara ett hjälpmedel för att undvika läkemedel som innehåller dopingklassade substanser. I den röd-gröna listan kan du enkelt söka efter läkemedel. Vid sökningen får man ett rött eller grönt svar för det läkemedel man skriver in. Rött är dopingklassat medan grönt är tillåtet.

Här hittar du den röd-gröna listan.

Här hittar du WADA:s dopinglista. Den utgör själva regelverket som talar om vilka substanser och metoder som är förbjudna.

Läs mer om Antidoping på Antidoping Sveriges hemsida.

SBF:s antidopingprogram 2019-

Uppdaterad: 04 APR 2017 16:42

  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...