Hoppa till sidans innehåll

Tävla utomlands


Det är naturligtvis inte bara i Sverige det går att tävla i boule eller pétanque som det heter på originalspråket. I boulesportens hemland, Frankrike, anordnas det tävlingar snudd på överallt och hela tiden. Men man behöver inte åka så långt för att få spela boule på bortaplan. Och om man vill kan man åka mycket längre.

Att spela någon annanstans än i Sverige, att stöta ihop med ett helt okänt motstånd eller med utländska stjärnspelare, ger värdefulla erfarenheter. Förbundskaptenerna för de svenska landslagen uppmuntrar och uppmanar de spelare som verkligen vill utvecklas att ta sådana chanser och initiativ.

Även för den som inte siktar mot elit- eller landslagsnivå är det en mycket speciell upplevelse att stå på en obekant plats, bland människor man aldrig förut träffat, som talar ett tungomål man kanske inte själv behärskar och känna att man trots det har ett gemensamt språk.

Här lägger vi de tävlingsinbjudningar som på ett eller annat sätt kommer till förbundet. Det är alltså bara en bråkdel av de tävlingar som går att hitta världen över, men kanske finns det bland dem någon som lockar?
Den som själv har tips på andra tävlingar är mycket välkommen att skicka dem till oss.

Tänk på att den som vill tävla utomlands måste ha en utskriven licens. Föreningens administratör kan skriva ut licenser via SBF Online. Licensen ska efter utskrift förses med spelarens foto och underskrift samt skrivas under av föreningsrepresentant.

Uppdaterad: 04 APR 2017 16:42

  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...