Hoppa till sidans innehåll

In memoriam

02 OKT 2022 21:32
  • Skapad: 02 OKT 2022 21:32

Västsvensk bouleprofil död 

Sven Ahlstrand, mångårig boulespelare och ungdomsledare i Lindome BK, har avlidit vid en ålder av 74 i en kombination av covid, lunginflammation och hjärtproblem. Han hade också Alzheimers sjukdom, vilken hade försatt honom i ett försvagat tillstånd. Det var också den sjukdomen som under de senaste åren höll Sven borta från boulebanan.  

Sven Ahlstrand började spela boule i Kungsbacka Bouleklubb i mitten av 90-talet men det var i Lindome som han gjorde sin stora insats för svensk boule. Under flera år var han ungdomsansvarig i klubben och tränade varje vecka ett trettiotal ungdomar, varav många sedan fortsatte att spela på seniornivå. Det var också under Svens ledning som Lindomes ungdomar hjälpte klubben att erövra SM-pokalen under så många år i rad att klubben fick behålla den i sitt digra prisskåp. 

År 2003 mottog Sven det prestigefyllda ”Nisse Warbergs Minnesstipendium” för sitt arbete. I motivationen står det bland annat: ”Lindome BK – läs Sven – har varit delaktiga i Mölndals kommuns ungdomsprojekt Ung 2000, vars syfte är att ge ungdomar en aktiv och meningsfull fritidssysselsättning. I och med projektet har Lindome fått ett stort tillskott av ungdomar som spelar boule och Sven tar med dem på tävlingar och utvecklar dem som individer. (…) En del av ungdomarna har haft det lite tufft i skolan och på fritiden, men har efter sitt deltagande i projektet visat ett helt annat självförtroende även i skolan. Svens otroliga engagemang och arbete gör honom till en mycket värdig mottagare av årets stipendium.” 

Före boulen var det innebandyn som fick dra nytta av Svens engagemang, då han under några år tränade Varla IBK:s ungdomar i Kungsbacka.  

Svens glada och trevliga sätt i kombination med hans vinnarskalle gjorde honom till en mycket omtyckt man på boulebanan, både som ledare och medspelare – och till och med som motspelare! 

Skribent: Hans- Erik Hermansson
E-post: Adressen Gömd

Noteringar från domarträffen 20/11 2021

Arbetsbok GDPR
 

Godkända tävlingsledare


Resultat distriktsserierna 2021

Resultat distriktsserierna 2022

 

 

   

RF-SISU Västra Götaland

RF-SISU Västra Götaland

Vår kontaktperson hos RF-SISU är:
Linda Stenman
Mobil 0709-26 58 81
E-post:
This is a mailto link

Juniorklot
Vi har juniorklot för utlåning.

Kontaktperson: Hans-Erik Hermansson,
mobil 0702-56 97 26

räknare
besöksräk

Postadress:
Göteborgs och Bohusläns Bouleförbund
Hans-Erik Hermansson, Björndammsterrassen 11 4tr
433 42 Partille

Kontakt:
Tel: 0702569726
E-post: gbbfkansli@vgidrott....

Se all info