Hoppa till sidans innehåll

Rapport från domarkonferens 30/5

01 JUN 2015 15:19
Här kommer lite noteringar från domarkonferensen.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2015 21:38

DOMARKONFERENS                       LÖRDAGEN 30/5 2015

                                                                          KVIBERGS BOULEHALL

GBBF: Lennart Hallgren / Bert Nilsson

DOMARE: Gunnar Rendefors (VPC) Elwi Carlsson (GOT) Bo G Eriksson (GOT) Ingemar Norder (KÅL)              Jörgen Wallman (?) Hans T Carlsson (SKT) Magnus Halleen (GOT)

Ordförande Lennart Hallgren hälsade välkommen till konferensen.

Första frågan som kom upp var om "Domarklädsel", de skall vara nya fr.o.m. aug 2016 (svartvita), ingen kunde riktigt svara på när var o hur detta hade beslutats. Lennart som Domaransvarig fick i uppgift att ta reda på fakta om detta och lägga ut på hemsidan vad som gäller med gamla och nya kläder.

Även den slitna frågan om enhetlig klädsel kom upp och hur man skall hantera detta på tävlingar, många olika åsikter om hur man tacklar denna fråga men man kan väl säga att det krävs mod av Domaren att ta beslut under tävling. Förslag kom upp att GBBF skall gå ut på sin hemsida och klargöra att det faktiskt är: klubbarnas ansvar att se till regeln efterlevs med enhetlig klädsel på klubb bunden tävling.

Diskussionen fortsatte om "Årsplanering" av Domaruppdrag vad gäller GBBFs arrangemang (ca 15-20st) som skall vara tillgängliga på GBBFs hemsida, alla tyckte det var en bra idé. Förslag kom också upp om att alla Distriktets Domare skulle finnas tydligt på GBBFs hemsida (inte enbart på SBFs hemsida) så klubbarna kunde hitta lämpliga Domare lättare till sina tävlingsarrangemang.

Diskussion om Domarrapporten som görs inte syns på GBBFs hemsida, det vore önskvärt om det gick att ordna.

Regel o Etik kurs efterfrågades (ej kallas Domarkurs) där deltagaren sedermera kunde få göra Domarprovet om så önskades för att kanske attrahera nya Domare. Detta kunde man kanske göra tillsammans med något annat distrikt också.

Det framkom önskemål om att GBBF skulle ordna med utbildning för arrangörer till bouletävlingar då det saknas till stor del insikt i vad som kan och skall göras inför en tävling t.ex. vem skall utse tävlingsjury och vem är huvudansvarig (Domaren är högst därefter tävlingsjuryn), hur skall samlingen hållas inför en tävling och vad gäller för det man sagt på samlingen? Flagga för utnyttjandet av 50: - licensen mer på olika tävlingar.

Önskemål om ny Domarkonferens inom en snar framtid och att detta sker i "god tid" för planering i almanackan, alla deltagare var positiva till denna typ av sammankomst.

 

 

 

Vid tangentbordet för GBBF

Bert Nilsson

 

Skribent: Hans- Erik Hermansson

Noteringar från domarträffen 25/10 2020

Arbetsbok GDPR

Resultat 2020

Lag-DM öppen 8/2

Lag-DM veteran 9/2

 

Godkända tävlingsledare


Tävlingar i distriktet

 

 

   

RF-SISU Västra Götaland

RF-SISU Västra Götaland

Vår kontaktperson hos RF-SISU är:
Linnéa Tyden Busck
Mobil 0709-26 58 81
E-post:
This is a mailto link

Juniorklot
Vi har juniorklot för utlåning.

Kontaktperson: Bert Nilsson,
mobil 0708-26 79 29

räknare
besöksräk

Postadress:
Göteborgs och Bohusläns Bouleförbund
Jonny Aronsson, Öjersjövägen 11B
433 50 Öjersjö

Kontakt:
Tel: 0708267929
E-post: gbbfkansli@vgidrott....

Se all info