Hoppa till sidans innehåll

Ännu en succé för boulen på Olympic Day 2019!

08 MAJ 2019 14:50
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2019 14:50

För andra året i rad deltog GBBF i Olympic Day på Liseberg den 3–5 maj. Total ca 8 000 personer besökte Liseberg under helgen, Visserligen färre antal besökare jämfört med förra året, men vädret var inte så strålande som året innan, då det var sommarvärme.

Trots det är vi i GBBF mycket nöjda med årets Olympic Day. Ca 800 barn, ungdomar och även en del vuxna kom och ville prova på att få ett bouleklot att hamna i ett bildäck. Till vårt förfogande hade vi två skyttemattor.

Man fick lära sig att stå rätt i ringen, hur man håller klotet och att få rätt båge så att man hamnar i bildäcket. En del var väldigt duktiga och fick då pröva på längre avstånd. En del lyckades till och med från 9 meters avstånd, vilket inte är helt lätt. Vi använde oss av juniorklot hela tiden.

Till vår hjälp hade vi funktionärer från GBK, KÅL, LAN, SKT, SLO och VPC. Dessa arbetade antingen i förmiddags- eller eftermiddagspasset.

Från GBBF deltog Bert Nilsson, Agneta Ohlsson, Bengt Carlsson, Marie Holmqvist och Bo Sjöström.

Frida Milevi från Svenska Bouleförbundet var också med och hjälpte till. Hennes huvuduppgift var att dela ut informationsblad till vårt ”öppet hus” på Slottsskogsvallen söndagen den 12 maj i samband med DM i singel. Det är en uppföljningsaktivitet till Olympic Day, där det ges möjlighet att få lära sig mer om hur det går till att spela boule.

Första dagen var avsedd för skolklasser. 21 skolklasser var inbjudna och vi fick ta emot 5 klasser. Alla som klarade av att få klotet att hamna i bildäcket belönades med en medalj. Alla lyckades. En del på första försöket. Andra fick försöka flera gånger.Vi delade ut medaljer även på lördagen och söndagen. Vi hade köpt in 400 medaljer och de gick snabbt åt.

Olympic Day bild 5

Dag 1 startade med invigning och presentation av de olympier som bjudits in till Olympic Day. Olympierna som deltog var höjdhopparen Emma Green, brottarna Johan Eurén och Jalmar Sjöberg, roddaren Frida Svensson samt lerduveskytten Nathalie Larsson.

Invigning Olympic Day bild 1

Invigning Olympic Day bild 2

Dag 2 och 3 var allmänhetens dagar och Liseberg bjöd på gratis inträde för de barnfamiljer Göteborgs Stad hade bjudit in.

Bert Nilsson blev intervjuad på stora scenen både på lördagen och söndagen och fick möjlighet att göra bra PR för vår sport. På söndagen fick han även den stora glädjen att berätta att våra duktiga unga spelare Jessica Johansson och Matilda Boström tagit VM-silver i damdubbel.

Totalt 20 föreningar ställde upp och representerade följande idrotter:
Cricket, friidrott, orientering, landhockey, dragkamp, basket, boxning, dart, dans, boule, golf, historisk fäktning, wing chun kung fu, innebandy, rodd, amerikansk fotboll, rugby, brottning, karate och taekwondo.

Olympic Day bild 3

Även i år har det varit fantastiska dagar på Olympic Day. Det är nog ingen annan bouleaktivitet, som kommer i närheten av det antal besökare vi hade under Olympic Day. Ett utmärkt tillfälle att marknadsföra vår sport.

Bert Nilsson överlämnade en Lisebergskanin till Frida Milevi som tack och ett litet minne från dagarna på Olympic Day.

Olympic Day bild 6Frida Milevi, SBF och Bert Nilsson, GBBF.

 

GBBF vill även tacka alla dem som ställde upp och bidrog till ännu en succé för boulen.

 Olympic Day bild 4

 

Skribent: Agneta Olsson
Epost: Adressen Gömd

Noteringar från domarträffen 25/10 2020

Arbetsbok GDPR

Resultat 2020

Lag-DM öppen 8/2

Lag-DM veteran 9/2

 

Godkända tävlingsledare


Tävlingar i distriktet

 

 

   

RF-SISU Västra Götaland

RF-SISU Västra Götaland

Vår kontaktperson hos RF-SISU är:
Linnéa Tyden Busck
Mobil 0709-26 58 81
E-post:
This is a mailto link

Juniorklot
Vi har juniorklot för utlåning.

Kontaktperson: Bert Nilsson,
mobil 0708-26 79 29

räknare
besöksräk

Postadress:
Göteborgs och Bohusläns Bouleförbund
Jonny Aronsson, Öjersjövägen 11B
433 50 Öjersjö

Kontakt:
Tel: 0708267929
E-post: gbbfkansli@vgidrott....

Se all info