Hoppa till sidans innehåll

Vad innebär utvecklingsprogrammet Boule i Norr?


 Utvecklingsprogram 2015


Inom Utvecklingsprogrammet 2015 finns tre prioriterade områden. Dessa har tagits fram efter analyser av distriktets och föreningarnas verksamhet vid Föreningsträffen i Umeå den 14 september 2014.

Områdena är:
Rekrytering/Åldersstruktur
Tävlingsklasser
Tävlingsformer

Rekrytering/Åldersstruktur handlar inte enbart om att locka barn och ungdomar utan minst lika angeläget i ett rekryteringsarbete är seniorklassen. Om vi inte gör något kommer inte bara juniorklasserna att sakna startfält utan också ganska snart Öppen klass och på sikt även V55-klassen.


När det gäller Tävlingsklasser är ambitionen att minska antalet tävlingar i V55 och V65 till förmån för öppna tävlingar där alla kan delta. Detta för att inte utestänga spelare i junior- och seniorklassen från att tävla.

Våra Tävlingsformer behöver vi arbeta med för att hitta alternativ till de nuvarande, både för att behålla de spelare som i dag är aktiva och för att kunna rekrytera nya spelare till sporten.


Inom Utvecklingsprogrammet deltar föreningar med konkreta aktiviteter som synliggörs genom hemsidan för att vi ska kunna lära av varandra om möjliga vägar för att utveckla petanquesporten i norr.

 

Uppdaterad: 23 MAR 2015 18:52 Skribent: Magnus Sandberg
E-post: This is a mailto link
gästbok


SISU-logga 180X93 

Föräldratelefonen 200x200


Postadress:
Norra Sveriges Bouleförbund
Gun-Britt Jansson, Köpmangatan 12, lgh 1103
931 31 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0702706280
E-post: This is a mailto link

Se all info