Hoppa till sidans innehåll

INFO, Covid-19 pandemin....

17 NOV 2020 06:20
  • Uppdaterad: 05 NOV 2020 12:20

Ja, som Ni förstår så är det inte lätt att informera senaste nytt, när det gäller Covid-19 pandemin.

Läget nu är att det ändras dag för dag, så håll koll på FHM och SBF´s rekommendationer. Så gott som varje dag är det bästa sättet att hålla sig uppdaterad, kolla där.

 

Info om tävling och träning med anledning av skärpta regionala restriktioner 30 OKT 2020 15:02

 

Idag, 16/11-2020 infördes regionala restriktioner i Gävleborg och Västernorrland. Detta innebär att 20 av Sveriges 21 regioner nu omfattas av skärpta lokala råd, endast region Jämtland Härjedalen står nu utan.

 

De skärpta restriktionerna innebär, förutom att träning och tävlingar inte ska arrangeras i berörda regioner, att alla medlemmar i Svenska Bouleförbundet som är bosatta i någon av de aktuella regionerna inte ska lämna sin egen region för att delta i tävlingar eller annan verksamhet som arrangeras i andra regioner. Inte heller spelare från andra regioner bör lämna sin egen region. Undantag gäller för idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Besluten gäller åtminstone till och med den:
13 december Gävleborg och Västernorrland
10 december Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland
8 december Kalmar, Västerbotten, Norrbotten
30 november Blekinge
26 november Kronoberg, Sörmland
24 november Örebro, Halland, Jönköping
19 november Stockholm, Östergötland, Västra Götaland 
17 november Skåne 

Varken träning eller tävling får alltså arrangeras i de namngivna regionerna – vare sig inom- eller utomhus. Inte heller av andra anledningar (exempelvis möten) får man samla människor i grupp. Undantag gäller för verksamhet arrangerad för personer som är 15 år eller yngre. Den som har tillgång till en boulehall och möjlighet att träna där tillsammans med medlemmar av sitt eget hushåll – och BARA medlemmar av sitt eget hushåll – kan göra det. I sådana fall måste träningen samordnas så att olika hushåll tränar vid olika tidpunkter.

För träning i de regioner utan regionala restriktioner – gäller att du ska kunna ta dig till träningen på egen hand, utan att använda kollektiva färdmedel, och hålla distans till andra genom hela träningspasset. Tillhör du en av Folkhälsomyndigheten definierad riskgrupp ska du förstås vara extra försiktig och läsa mer här

Region Uppsala har inte infört samma skärpta allmänna råd som övriga nämnda regioner men även i Region Uppsala bör man vara restriktiv med att arrangera tävlingar och träningar. Spelare bosatta i Region Uppsala ska inte delta i tävlingar eller annan verksamhet som arrangeras i andra regioner. Detta gäller åtminstone till 17 november.

Svenska Bouleförbundet följer utvecklingen noga och våra bestämmelser kan, precis som Folkhälsomyndighetens, komma att förändras på nytt den närmaste tiden.

Mer information på Folkhälsomyndighetens sida med information om vad som gäller i de olika regionerna: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/

RF SISU Blekinge

För mer information hänvisar vi till:
RFs informationsida om corona och idrottsrörelsen: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

RF SISU Stockholm har lagt upp en bra informationsfilm om vad som gäller i Region Stockholm men gäller även övriga regioner med restriktioner: 
https://www.rfsisu.se/Stockholm/Nyheter/Egnanyheter/2020/covid-19-skarptaallmannarad-sapaverkardetidrottsrorelsen

Kontakta ditt distriktsförbund för mer information om vad som gäller i din region. https://www.rfsisu.se/

Vi vill rikta ett stort tack till alla föreningar, ledare och medlemmar som har tagit ansvarsfulla beslut under pandemin. Nu när vi återigen går in i skarpare läge med ökad smittspridning behöver vi alla ta ett gemensamt ansvar att följa de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

_______________________________________________

Region Jönköpings län

Smittspridningen av covid-19 ökar i Jönköpings län. Läget är allvarligt och för att bryta smittspridningen krävs ett förändrat beteende. Därför gäller från och med idag och tre veckor framåt skärpta råd för alla som bor eller vistas i Jönköpings län.

Vad innebär det för mig?

Du bör undvika nära kontakt med andra än de du bor tillsammans med. Du bör undvika att gå på fester, middagar och andra tillställningar. Du bör avstå från olika typer av skönhetsvård.

Du bör undvika inomhusmiljöer där människor samlas.

Du bör undvika att besöka butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Du kan göra nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

Du bör undvika evenemang som samlar många människor.

Du bör avstå att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Vad innebär det för arbetsplatser och verksamheter?

Verksamheter bör vidta åtgärder för att underlätta för alla att följa råden, exempelvis: minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna och erbjud digitala alternativ. Arbetsgivare bör uppmana till och utöka förutsättningarna för arbete hemifrån. Tjänsteresor, konferenser och fysiska möten ska skjutas upp.

Följ de allmänna råden!

Stanna hemma om du känner dig sjuk.

Tvätta händerna ofta.

Håll avstånd till andra.

Använd bara kollektivtrafik om du måste.

Ta hand om varandra. Ta ditt ansvar. Det är bara tillsammans vi kan bryta smittspridningen.

__________________________________________

Här är allmänna råden som ska tillämpas i Jönköpings län:

√ Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

√ Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

√ Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. 

√ Alla verksamheter i regionen eller i regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Detta kan exempelvis innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt, öppettiderna anpassas och verksamheten erbjuder digitala alternativ.

√ Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Källa: Regionen

Skribent: JåGus
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Östsvenska Bouleförbundet
JåGus Gustafsson, Gillesvägen 20
574 41 Vetlanda

Kontakt:
Tel: +46703285171
E-post: This is a mailto link

Se all info