Hoppa till sidans innehåll

Resultat DM Mxt, Mönsterås

13 NOV 2022 19:18
Under två helger i November har Mönsterås stått värd för ÖSBF`s DM i mixed trippel. ÖSBF tackar Mönsterås BC för ett mycket bra och välordnat arrangemang.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2022 19:18

Då det grymtades en del om långa väntetider vid utomhus-DM diskuterade ÖSBF tidigt vad som kan göras för att snabba på tävlingarna. Ur ett tävlingsperspektiv är traditionellt Poolspel fördelaktigt då det ger en väldigt klar etta och tvåa, men ur ett deltagarperspektiv är man bara garanterad två matcher och dessutom kan skilje- och utjämnigsmatcher ge upphov till timmar av väntan för vissa lag mellan kvalspel och slutspel.

ÖSBF valde därför att testa det format som används vid internationella mästerskap. En variant av Monrad som kallas Swiss där man spelar på tid  + två omgångar och där motståndarnas resultat sk Buchholz-poäng används som primär avskiljare för rank vid lika många vinster och slutspel med direktutslagning. Alla matcher utom finalen spelades med tidsbegränsning.

Tävlingen genomfördes i Mönsterås trevliga innomhushall och vi har haft 9 banor till förfogande. Det enda negativa med hallen är att banorna var något korta, ca 11,7m och dispens var tvungen att ges. Värdskap och service har varit utmärkt. Även spelarna bidrog med god stämmning och disciplin, trots stor skillnad i erfarenhet. Även domarna Micke Persson och Anders Holmberg gjorde sitt bästa för att bidra till den goda stämningen. I sekretariatsrollen fick Micke Persson, Anders Holmberg och Thorbjörn Lund brottas med en del nya tekniska utmaninger i ett nytt och inte alltid helt intuitivt tävlingssystem. Trots detta flöt tävlingen på bra och vi hoppas att spelarna uppskattade de minimala väntetiderna.

Tävlingen lockade totalt 42 lag, 12 i V55, 18 i V65 och 12 i Öppen klass.

Under DM har Thomas Östin WES och Thorbjörn Lund TPC genomfört domarpraktik och kan nu titulera sig distriktsdomare, grattis.

Slutligen kommer vi till det viktigaste, ett stort grattis pristagarna.

  Öppen mixed trippel - 12 Lag  
  Guld till Calmar PK, Kalmar  
       
  Silver till Tjust PC, Västervik  
       
Brons till Mönsterås BC, Mönsterås Brons till Lejonkulan PC, Linköping
  V55 mixed trippel - 12 Lag  
  Guld till Kosta BK, Lessebo  
       
  Silver till Mönsterås BC, Mönsterås  
       
Brons till Värnamo BK, Värnamo Brons till Calmar PK, Kalmar
  V65 mixed trippel - 18 Lag  
  Guld till Westerviks BS, Västervik  
       
  Silver till Kosta BK, Lessebo  
       
Brons till Mönsterås BC, Mönsterås Brons till Ölands BK, Borgholm
Skribent: Thorbjörn Lund
E-post: Adressen Gömd  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Östsvenska Bouleförbundet
Fredrik Kjellman, Tumstigen 1
587 39 Linköping

Kontakt:
Tel: +46734184927
E-post: ostsvenska@svenskbou...

Se all info