Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Idé Ruta"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Idé Ruta


På årsmötet beslutades om en idéruta på hemsidan. 

Ösbf4

Här kan Ni skriva om det som är bra och vad vi kan göra för att bli bättre. Tackar på förhand för bra förslag. Styrelsen Ösbf.

 Skriv ett nytt inlägg i gästboken
15 april 2013 07:08 av JåGus

Höja bouleintresset..

Alla sätt att få flera att intressera sig för boule är bra. Tala med "upphovsmakarna" till tävlingen och eftersom Växjö är värd för tävlingen 2013 så kan det ordnas rätt lätt tycker jag.
(50% av tävlingsledare är ju med i VBS).
Lycka till.

12 april 2013 18:18 av NanO

spelare

För att rekrytera spelare till boule, tänker jag mig följande: börja med småländskan och varje deltagande klubb bör(måste)deltaga med minst en ungdom(kille-tjej) i varje lag som klubben anmäler.
Vad tycks?

20 mars 2013 13:32 av Carlos

Bättre så?

Om man bibehåller samma system som nu men rangordnas i finalen med det antal poäng m.m. som man fick i hela kvalet. Och inte efter resultat i bara visa matcher som nu.
I finalen möter man precis som nu, de lagen som inte kommer från samma kvalet. Blir det bättre då?

20 mars 2013 07:49 av Jågus

Allt kan bli bättre helt klart

Att åsikter går i sär är väl bekant och att det kommer synpunkter om detta är bra så det kanske han bli bättre. Vad ställer vi mot varandra; Alla lag möter alla med långa resor eller norr och söder divisioner som ger kortare resor. Vilket är bäst. Det som förvånar mig är att kritiken kommer från spelare i söder där alla divisioner bestod av 6 lag vardera helt enligt regelverket. Däremot i norra med 8 lag kunde det kanske varit bättre att göra på ett annat sätt.
Ha´de bra

11 mars 2013 15:23 av Caros Soto

Inget är så bra som inte kan bli bättre

De nuvarande regler möjliggör att lagen som vinner kvalet med 6 poäng ställs i finalen med bara 2 poäng och på tredje plats?? Allt detta beroende på om man "lyckas" förlora en match mot fel lag. Dvs den som blev 2.a eller 3a. i kvalet. Jag förstår varför man har bestämd så, men det ger en orimligt effekt. Vinner man kvalet ska man inte börja finalen på sämre placering än de som inte vinner kvalet. Tänk och begrunda om man inte skulle kunna ändra lite.

3 september 2012 20:22 av Anders Holmberg

Sent svar Nano

Tillägg:
Även spelarna själva bör se till att tidsreglerna följs, eller uppmärksamma domaren om överträdelser görs.
Har själv motionerat till förbundsmötet (SBF´s årsmöte) om att enminutsregeln borde ändras till 30 sekunder. Kan fortfarande inte se vitsen med att jollra omkring med klot i handen i 55 sek.

19 mars 2012 10:21 av Nano

tid

Avskaffa tidsbegränsningar!! och dessutom skall det stå i tävlingskalender summan för framförallt,pristävlingar.
Minut regeln är ett måste som Domarna bör se till att det respekteras.

27 maj 2011 19:05 av Jan-Åke

Tid...

Bra med lite synpunkter som skapar debatt. Oftast används tidsbegränsning vid monradspel. Det är inte mening med att "förstöra" matchen utan att kunna bryta en "maratonmatch". När tillexempel 22 lag står och väntar på när 2 lag spelar en sådan match då är det BRA.
Eftersom jag ofta är domare på monradtävling så inträffar det att alla matcher är slutspelade INNAN tiden är ute. Jag får både ros/ris i denna frågan angående tidsbegränsade matcher MEN flertalet är för tidsbegränsning.

24 maj 2011 01:19 av Rasmus Kling

Tidsbegränsningar3

Att första omgången av östsvenskas inomhusserie i år spelades med tidsbegränsade möten är dock beklagligt. Jag för min del tycker att i praktikten hör tidsbegränsningar hemma i lokala, lite mer jippobetonade, arrangemang och inte i seriespel och mästerskap. Det antar jag dock att man kan ha många olika åsikter om.

Det jag tänkte skriva var iaf att det inte går att "ta bort" tidsbegränsade tävlingar så länge det finns med i regelboken som en tillåten spelform. Ursäktar att jag svävade iväg lit

24 maj 2011 01:14 av Rasmus Kling

Tidsbegränsningar2

Jag vill hänvisa till §5, sista stycket i de franska reglerna (som är de regler alla andra rätar sig efter) och där står det:
"Certaines compétitions peuvent être organisées en temps limité."
Vilket betyder att tävlingar kan och får arrangeras med tidsbegränsade matcher.

Postadress:
Östsvenska Bouleförbundet
JåGus Gustafsson, Gillesvägen 20
574 41 Vetlanda

Kontakt:
Tel: +46703285171
E-post: This is a mailto link

Se all info