Hoppa till sidans innehåll

EM 2019 trippel dag 2 - Mot kvartsfinal

21 SEP 2019 22:47
Dag två på EM Trippel och det visade sig att jag inte tippat helt rätt.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2019 09:02

Dag två på EM

Ja det visade sig att jag inte tippade helt rätt. Sverige förlorade första matchen mot Polen, laget såg ut att ha lite sämre självförtroende än dag ett. Man sköt eget och för långt, läggen studsade hit och dit medans det polska laget lyckades med en hel del. Förlust med 6 – 13 , jag hade faktiskt kunnat satsa en hel del på att så inte skulle ske, men “bollen är rund” som någon sa för länge sedan. 

Frankrike städade av Wales, jag var faktiskt förvånad över att de lyckades få en poäng. Så i förlorar matchen fick laget möta Wales och det slutade med en enkel seger 13 – 1.

Lagfoto med Polska laget

Nu blev det match mot Polen igen, och aldrig i helvete att vi skall förlora mot dem två gånger på ett och samma EM. Det blev en riktig rysare där det svenska laget tog fem poäng i första vändan. Det här kändes hur säker som helst. Men som sagt “bollen är rund”, det svenska laget lyckades kasta slut på klot tre vändor i rad medans det polska stod kvar med både 5, 4 och 3 kvar på hand. Det såg väldigt svajigt ut i det svenska laget. Emil gjorde ett byte och Simon Åkesson gick ut och in med Ali istället. Vid ställningen 8 – 11 har Polen skott för match men missar och jag tror alla i hela boulesverige pustade ut samtidigt. Vändan efter gör det svenska laget en bra vända och det slutar med att Wille skjuter en kalle för match. Tack för den … 13 – 11 till Sverige och vi är i kvartsfinal.

Slutspelsträd inför kvartsfinalen

Kvartsfinal på EM

Det blir Slovenien som står för motståndet i kvarten och även om de slog Belgien i 8-delspoolen så skall vi slå dem. Fasiken att “bollen är rund” i morgon, den är blå och den är gul och vi skall nå semifinalen. I semi kan vad som helst hända.

JAG tror på ER!

Lyckat till!

Lennart “Lelle” Wahlberg

Skribent: Lennart Wahlberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms Bouleförbund
Lennart Wahlberg, Björkviksvägen 56
179 98 Färentuna

Kontakt:
Tel: 0736790713
E-post: This is a mailto link

Se all info