Hoppa till sidans innehåll

Unikt sponsoravtal

24 OKT 2019 00:31
Sibirien Club Petanque ingår ett unikt sponsoravtal med Stockholmsmässan Sthlm Food and Wine (SFW). Efter flera månader av förhandlingar och planerande har nu ett avtal ingåtts mellan de båda parterna.
  • Skapad: 24 OKT 2019 00:31

Markus Ölmefors, Project Area Manager, Stockholmsmässan och Albin Plantin, President Sibirien Club Petanque

Markus Ölmefors, Project Area Manager, Stockholmsmässan
Albin Plantin, President Sibirien Club Petanque
Foto: Pasi Koivisto 

För Sibiriens del innebär det att Sibirien får tillgång till en monter under ett flertal mässor där det hela startar med SFW. Här kan Sibirien arrangera tävlingar, uppvisningar och låta mässbesökare prova på att kasta lite bouleklot. För SFW betyder det att man kan erbjuda lite utöver det vanliga för sina besökare. För mässutställarna innebär det en möjlighet att via Sibirien sticka ut ur mässbruset genom att sponsra diverse arrangemang i Sibiriens monter där utställarna profileras lite extra.

Albin Plantin, President Sibirien Club Petanque

Albin Plantin, President Sibirien Club Petanque

Vad betyder detta för Sibiriens verksamhet

Albin Plantin, President för Sibirien Club Petanque, säger så här om betydelsen av sponsoravtalet.

“Samarbetet med mässan ger Sibirien en hel del möjligheter och man kan se det från fler olika sidor. Fördelarna jag fokuserar mest på är till att börja med en möjlighet för oss att ta steget till att bli ett företag med de organisatoriska bitarna som följer med det. Det tror jag kommer generera att det blir lättare att genomföra en hel del projekt samt att rollfördelningen inom klubben också kommer att bli tydligare. Allt detta i sin tur hoppas jag leder till en ännu bättre gemenskap inom klubben då samarbetet med mässan kräver en hel del arbetskraft så det är något vi i klubben gör tillsammans. Den sista aspekten som känns viktig är möjligheten att synas bland en enorm publik vilket SFW ger oss chansen till. Det kommer vara väldigt viktigt inte bara för Sibirien utan för hela boulesverige. Det känns som om vi leder vägen för den nya boulen via det här samarbetet med SFW.”

Pontus Thuresson, Ordförande Svenska Bouleförbundet (SBF)

Pontus Thuresson Ordförande Svenska Bouleförbundet (SBF)

Vad betyder det för SBF att boule får denna exponering

Pontus Thuresson ordförande SBF säger så här om att boule får denna publika exponering.

“Svensk tävlingsboule är på stark frammarsch. Hittills i år har Sverige tagit inte mindre än tre medaljer på VM och EM nivå fördelade på två silver och ett brons. Till detta kommer inte mindre än fyra kvartsfinaler. Svensk boule har dessutom synts inte mindre än två gånger i direktsändning på SVT i år, detta är ett tydligt tecken på att tävlingsboule är het just nu. Att en av våra elitföreningar får till ett sponsoravtal där föreningen stärks ekonomiskt för att kunna göra ytterligare satsningar och att boule exponeras för åtskilliga tusentals människor är riktigt bra och gynnar svensk tävlingsboule på ett utmärkt sätt. Självklart hoppas jag att detta ska leda till att fler människor får upp ögonen för vår idrott och söker sig till våra föreningar.”

Lennart ”Lelle” Wahlberg Ordförande Stockholms Bouleförbund (StBF)

Lennart ”Lelle” Wahlberg Ordförande Stockholms Bouleförbund (StBF)

Vad betyder det för StBF att en klubb får detta avtal

För StBFs del betyder detta att nu får boulen en exponering bland allmänheten som är “hands on”. Med “hands on” menar jag att vi ges möjligheten att visa upp att boule är en sport som är inkluderande och som går att utöva genom hela livet. Detta är en helt unik möjlighet för boulen då Stockholmsmässan årligen har drygt en miljon besökare. Sibirien når såklart inte alla dessa besökare men når de 10% så är det ju helt fantastiskt. Sibirien visar för andra bouleklubbar att det går att hitta sponsorer och samarbetspartner. Det skall bli oerhört spännande att följa deras projekt framöver och se vilka lärdomar som andra klubbar kan dra.

Jag hoppas att då Stockholmsmässan ägs av Stockholms kommun (50,4%) och Stockholms Handelskammare (49,6%) så skall dessa stora aktörer få upp ögonen för vår sport. Går det så som jag hoppas så kan vi få en riktigt ljus framtid här i Stockholms distriktet.

Grattis till Sibirien Club Petanque, det här är bra för oss alla.

Lennart “Lelle” Wahlberg

Ordförande Stockholms Bouleförbund

Skribent: Lennart Wahlberg
E-post: This is a mailto link

Följ Stockholm Boule

     Facebook    Twitter    Instagram    YouTube  

Årets Bouleprestation
Stockholm 2021

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 - Tempête club de Pétanque

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 tilldelas bouleklubben Tempête Club de Pétanque (TED)

Motivering: "För klubbens seger i ’Inomhus-SM för Klubblag' och deras spel i Europacupen samt för en klubbkultur där de visar att man kan ha roligt mitt i allvaret."


Korpen Sthlm Boule

Korpen Stockholm Boule

ANMÄLAN ÖPPEN
Säsongen 2022 Utomhus
Sista anmälningsdag 1 maj
www.korpenstockholm.se/boule


Följ oss på Youtube

Skolboule

Skolboule - Idrotten för alla!
Boule är den perfekta skolidrotten.

Utvalda videos


Stadskampen

Stockholm vs Helsingfors

Stadskampen "XXI" (2021) - Uppskjuten till april 9-10 2022

Bilder från tidigare år 

2021   2019   2018   2017
2016   2015   2014   2013

Postadress:
Stockholms Bouleförbund
Jarmo Repka, Trädgårdsvägen 3 lgh 1102
194 46 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707953390
E-post: info@stockholmboule....

Se all info