Hoppa till sidans innehåll

Då var EM över för den här gången

22 SEP 2019 22:59
En delad 5:e plats för det svenska laget blev årets resultat, bra eller dåligt? Jag hade faktiskt högre förväntningar på det här laget.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 06:59

Höga förväntningar infriades inte

Då var EM över för den här gången och Sverige stannar på en delad 5:e plats. Jag hade högre förväntningar på det svenska laget och var övertygad om att laget skulle slå Slovenien i kvarten.

Lagfoto med Slovenska laget

Procenten Emil

Det svenska spelet kom inte ens upp till godkänt skulle jag säga. Man gör 33% av sina klot vilket såklart inte ens räcker i en tävling på hemmaplan. Emil tycker om statistik säger han och kan såklart inte vara nöjd med att vi bara gör 19% av våra lägg i kvarten. Vi gör 62% av skotten och det är inte heller riktigt godkänt enligt mig.

Sloveniens  läggspel var mycke bättre än vårt idag, de gjorde faktiskt 66%, varav förstaläggaren gör 78%, vilket är klart avgörande för matchen. Slovenien slår oss också i skyttet i dagens match där det skjuter 72% mot våra 62% inte så stor skillnad, men när vi inte gör våra lägg blir detta och ett avgörande moment.

Är det viktigt att ha roligt för att lyckas?

Det som jag fastnar för då jag tittar på matchen mot Slovenien är att vårt lag inte verkar ha roligt! Min uppfattning är att man måste tycka att det är roligt, att spela, för att lyckas och det såg inte ut som att de hade rolig idag.

Affisch EM 2019

Vad tar vi med oss då?

Vi borde ta med oss att vi kan bättre, faktiskt så kan vi mycket bättre. Hur tänker vi inför ett mästerskap? Vet vi vart ett mästerskap skall gå så borde vi kunna förutsätta hur ett underlag kommer se ut och vi borde träna på det. Att EM gick i denna hall torde ha varit känt en längre tid. Handbollshall! Såklart att man måste lägga någon slags fibermatta på det innan man lägger grus! Det kommer att vara svårt att vibrera ihop sand och sten för då skulle man förstöra gummimattan under, det säger sig själv. Så kvar blir det ett löst men olika tjockt underlag på en fibermatta som ligger på gummi. Vill vi komma längre så måste vi vara väl förberedda på alla sätt och då måste vi tänka ett steg före.

Slutspelsträdet

Vilka vann då?

Ja egentligen blir denna fråga ointressant (i detta forum), då det inte var Sverige eller någon spelare från Stockholm som var med och representerade EM-vinnarna. Men för sakens skull kan jag meddela att Italien slog Belgien i finalen med 13 – 12. Vi kom på samma plats som Frankrike och det är ju alltid något ;-)

Då var det slutrapporterat från EM 2019.

Lennart “Lelle” Wahlberg

Ordförande Stockholms Bouleförbund

Skribent: Lennart Wahlberg
E-post: This is a mailto link

Följ Stockholm Boule

     Facebook    Twitter    Instagram    YouTube  

Årets Bouleprestation
Stockholm 2021

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 - Tempête club de Pétanque

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 tilldelas bouleklubben Tempête Club de Pétanque (TED)

Motivering: "För klubbens seger i ’Inomhus-SM för Klubblag' och deras spel i Europacupen samt för en klubbkultur där de visar att man kan ha roligt mitt i allvaret."


Korpen Sthlm Boule

Korpen Stockholm Boule

ANMÄLAN ÖPPEN
Säsongen 2022 Utomhus
Sista anmälningsdag 1 maj
www.korpenstockholm.se/boule


Följ oss på Youtube

Skolboule

Skolboule - Idrotten för alla!
Boule är den perfekta skolidrotten.

Utvalda videos


Stadskampen

Stockholm vs Helsingfors

Stadskampen "XXI" (2021) - Uppskjuten till april 9-10 2022

Bilder från tidigare år 

2021   2019   2018   2017
2016   2015   2014   2013

Postadress:
Stockholms Bouleförbund
Jarmo Repka, Trädgårdsvägen 3 lgh 1102
194 46 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707953390
E-post: info@stockholmboule....

Se all info