Hoppa till sidans innehåll

Referat från Svenska Bouleförbundets förbundsmöte 2019

29 APR 2019 16:58
I helgen 26-27 april hölls förbundsmöte för Svenska Bouleförbundet. Lennart Wahlberg - ordförande för Stockholms Bouleförbund - lämnar ett referat från Stockholmsdistriktets delegation.
  • Uppdaterad: 29 APR 2019 16:58

Som ny ordförande i StBF var detta mitt första förbundsmöte i SBF. Tillsammans med Niklas Holmström, Mattias Ehring, Dag Hervieu, Harry Hugosson och Olaf Borghoff representerade vi StBF vid förbundsmötet. Min uppfattning är att vi representerade distriktet på ett bra sätt! Tack för allas bidrag!

Stockholmsdistriktets delegation till förbundsmötet 2019

Av de motioner som inkommit till förbundsmötet kom 6 av 7 från StBF. Av de 7 motioner som inkommit till förbundsmötet kom endast två att diskuteras mer ingående.

Det var motionen från Boo som handlade om klubbarnas rätt att själv disponera vinstpengar från SBF. Förbundsmötet beslutade att gå emot styrelsens förslag om att avslå Boos motion. Det betyder att from nu förfogar klubbarna själva över eventuella prispengar. Min personliga önskan är att dessa skall användas till någon form av utveckling för klubben. Hyra banor för träning, ta in extern tränare, eller en mental coach, etc.

Även nästa motion som kom att diskuteras lite mer ingående kom från Boo och handlade om Svenska cupen V65. Boo motionerade om att V65 skall behandlas på samma sätt som övriga 3 klasser. Även här gick förbundsmötet emot styrelsens förslag om att avslå motionen. Det betyder att V65 kommer att ha samma kvalsystem som övriga fortsättningsvis.

Övriga motioner ansåg förbundsmötet att styrelsen resonerat korrekt kring och följde styrelsens förslag om att avslå dessa motionerna.

Angående nytt IT-system så kan man sammanfatta beslutet kring detta med följande. Förbundsmötet har givit kanslichefen/GS i uppdrag att ta fram förslag på IT-system och ekonomisk plan. Detta skall sedan kommuniceras med distrikten och sedan beslutas i samråd med representant från varje distrikt.

Vi i StBF har fortsatt representation i SBFs styrelse via Jonas Almqvist (AIK) och Anita Dahlerus (BSJ). I valberedningen ingår from nu även undertecknad, Lennart Wahlberg (SCP) och Hannele Kangas (BSJ). StBF är även representerade i Svenska Bouleförbundets centrala disciplinnämnd av Hasse Hagberg (HIF).

Det som närmast kommer att påverka dig som medlem är en välbehövlig höjning av licensavgiften på 50 SEK. Detta är första höjningen på 10 år enligt ekonomiansvarig i SBF.

Förbundsmötet besöktes av Riksidrottsförbundets ordförande Björn #jagbehöveringenhögtalare Eriksson som höll ett anförande om det som är i pipelinen på central nivå och som kan komma att påverka oss.

Jag vill, som nybliven medlem i valberedningen, redan nu be klubbarna i distriktet att börja fundera kring nomineringar till förbundsstyrelsen för 2020. Ring, maila eller kom fram och prata med mig eller Hannele om era tankar så att vi får fram bra kandidater.

Det är oftast utanför styrelserum i mötena över en bit mat, frukost eller en fika som man får höra de verkliga åsikterna hos folk. Därför uppskattade jag den middag som inmundigades på Fotografiska och den tid jag fick med andra i hotellfoajén. De här mötena med andra representanter är viktiga för mig.

Detta var ett kort referat från helgen, samtliga handlingar från förbundsmötet kommer läggas upp så fort vi fått dessa.

Jag vill på nytt tacka övriga representanter från distriktet som deltog. Bra jobbat!

Lennart ”Lelle” Wahlberg

Ordförande Stockholms Bouleförbund

Skribent: Lennart Wahlberg
E-post: This is a mailto link

Följ Stockholm Boule

     Facebook    Twitter    Instagram    YouTube  

Årets Bouleprestation
Stockholm 2021

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 - Tempête club de Pétanque

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 tilldelas bouleklubben Tempête Club de Pétanque (TED)

Motivering: "För klubbens seger i ’Inomhus-SM för Klubblag' och deras spel i Europacupen samt för en klubbkultur där de visar att man kan ha roligt mitt i allvaret."


Korpen Sthlm Boule

Korpen Stockholm Boule

ANMÄLAN ÖPPEN
Säsongen 2022 Utomhus
Sista anmälningsdag 1 maj
www.korpenstockholm.se/boule


Följ oss på Youtube

Skolboule

Skolboule - Idrotten för alla!
Boule är den perfekta skolidrotten.

Utvalda videos


Stadskampen

Stockholm vs Helsingfors

Stadskampen "XXI" (2021) - Uppskjuten till april 9-10 2022

Bilder från tidigare år 

2021   2019   2018   2017
2016   2015   2014   2013

Postadress:
Stockholms Bouleförbund
Jarmo Repka, Trädgårdsvägen 3 lgh 1102
194 46 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707953390
E-post: info@stockholmboule....

Se all info