Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev april 2019

07 APR 2019 18:41
Månadsbrev för april 2019 från nya Ordföranden för Stockholms Bouleförbund, Lennart Wahlberg.
  • Uppdaterad: 07 APR 2019 18:41

Hej alla boulespelare,

Tänker att jag skall presentera mig själv lite närmare och mina tankar kring boulen i Stockholmsdistriktet.

Jag arbetar till vardags i kriminalvården där jag har lite olika roller, främst är jag kontaktperson till klienter och planerar deras verkställighet.
Boule kom jag i kontakt med 1985 då jag arbetade på Kronobergshäktet, där fanns en skara kollegor som spelade varje lunch. Jag blev medtvingad att spela en lunch och har sedan dess älskat spelet. Min första klubb var Kronobergs Kamrat Klubb, förkortad KKK, vilket många tyckte var roligt att skämta om. Som klubb hade vi det väldigt bra då vi varje fredag kunde kvittera ut en eller två transportbilar tillsammans med bensinkort och sedan resa kors och tvärs över landet.

Mina meriter som boulespelare är ganska så blygsamma måste jag säga, en och annan vinst i någon tävling här och där. Jag har varit med i Damlandslaget som FK en tid under 90 talet och var med om att vinna Nordsjöturneringen, något som var väldigt stort på 90 talet. Jag har de senaste åren spelat för Sibirien Club Petanque, en klubb jag håller nära mitt hjärta och som jag stormtrivs i. 

I höstas började jag fundera lite mer kring hallar i Stockholm och bestämde mig för att jag skulle se om jag med min envishet och kommunikationsförmåga skulle kunna göra något för Stockholm. Jag började maila och ringa diverse personer inom kommun och förvaltning. Jag ville också dela med mig om det jag gjorde och postade detta på Stockholms boule- och petanquelglädje. Det första som hände var att jag och Mattias kom att pennfajtas en kort stund, men efter hand övergick detta i ett samförstånd som gjorde att jag fick ännu mer kraft.

Jag fick överlag väldigt mycket positiv feedback vilket alltid är härligt. Jag lyckades få till ett möte med Stockholms Idrottsborgarråd och tillsammans med en lite delegation besökte vi densamme. Jag vet inte om själva mötet gav så jättemycket, men vi har iaf en ingång och Idrottsborgarrådet vet vilka vi är. 

Jonas Almqvists från Stbf’s valberedning tog kontakt med mig och frågade om jag skulle kunna tänka mig att kandidera till ordförandeposten i StBF. Benke Berglund hade bestämt sig för att inte kandidera för ytterligare en period. Det kändes rätt att hoppa på detta då jag tyckte att jag lyckats få så pass bra respons på min ide om en allians i Stockholm. Jag sa ja med tanken om att nu skall vi förändra förutsättningarna för boulespel i Stockholm en gång för alla.

Jag tänker så här kring arbetet i StBF:

  • Vi skall arbeta i kommittéer där en styrelseledamot är ansvarig för ett specifikt område tex utbildning. Ansvarig söker sedan personer som har den kompetens och drivkraft som hen anser att kommittéen behöver för att den plan och mål som bestäms uppnås. Vilka kommittéer som är bildade och vilka personer som ingår kommer vi att komma ut med så snart som möjligt.

  • Som styrelse skall vi hela tiden söka kompetens utanför styrelsen för att driva vårt arbete framåt. Styrelsen är inte allvetande och kan omöjligt ha kunskap om allt.
  • Vi skall hela tiden ha en transparant organisation som ger medlemmarna information via olika plattformar. Detta för att Du som medlem skall ha möjlighet att sträcka upp handen och säga ”hallå det här har jag kunskap om och vill vara med och hjälpa till med!”. Det är detta som kommer att vara helt avgörande för hur pass framgångsrika vi kommer att vara.
  • Distriktet skall sprida resurserna så att det skall kännas välkomnande för alla. Junior, motionsspelare, elit eller seniorer, alla skall känna att de får ut något av att vara med och lösa licens. Det betyder konkret att vi skall ordna tränings- och utvecklingsdagar för alla i distriktet.
  • Vi skall aktivt jobba för att sprida boulen i våra skolor. Där gör Jonas Almqvist tillsammans med en trojka av människor, från en mängd olika klubbar, ett kanonjobb i skrivande stund något som StBF kommer stödja helhjärtat.
  • Vi skall utveckla våra olika plattformar på sociala medier för att nå ut till både nya och gamla medlemar. Det görs ett fantastiskt jobb med detta i skrivande stund och resultatet kommer ni se inom kort.
  • Jag som ordförande kommer att vara väldigt öppen för konstruktiv kritik, med bara ja-sägare kommer vi ingenstans. Ni kan utgå från att jag kommer att begå fel under resans gång, inget konstigt i det, alla gör fel ibland. Jag är van med att få kritik i mitt arbete och har som vana att alltid sätta mig ned och lyssna. Vi kommer kanske inte alltid att vara överens men jag kommer göra allt för att förstå just din synvinkel.

Nu hoppas jag att vi går några härliga år tillmötes och att vårt distrikt skall bli det mest framgångsrika på alla plan. Vi kommer att presentera en strategisk plan för hur vi vill utveckla distriktet relativt snart.

Våren är i antågande och jag längtar ut till värme och grus.

Vi ses och hörs.

Lennart ”Lelle” Wahlberg

Ordföranade Stockholms Bouledistrikt

Skribent: Lennart Wahlberg
E-post: This is a mailto link

Följ Stockholm Boule

     Facebook    Twitter    Instagram    YouTube  

Årets Bouleprestation
Stockholm 2021

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 - Tempête club de Pétanque

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 tilldelas bouleklubben Tempête Club de Pétanque (TED)

Motivering: "För klubbens seger i ’Inomhus-SM för Klubblag' och deras spel i Europacupen samt för en klubbkultur där de visar att man kan ha roligt mitt i allvaret."


Korpen Sthlm Boule

Korpen Stockholm Boule

ANMÄLAN ÖPPEN
Säsongen 2022 Utomhus
Sista anmälningsdag 1 maj
www.korpenstockholm.se/boule


Följ oss på Youtube

Skolboule

Skolboule - Idrotten för alla!
Boule är den perfekta skolidrotten.

Utvalda videos


Stadskampen

Stockholm vs Helsingfors

Stadskampen "XXI" (2021) - Uppskjuten till april 9-10 2022

Bilder från tidigare år 

2021   2019   2018   2017
2016   2015   2014   2013

Postadress:
Stockholms Bouleförbund
Jarmo Repka, Trädgårdsvägen 3 lgh 1102
194 46 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707953390
E-post: info@stockholmboule....

Se all info