Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev juni 2019

29 JUN 2019 13:11
Ordförandens månadsbrev för juni 2019
  • Skapad: 29 JUN 2019 13:11

Det har hänt en del i distriktet sedan sist. Två DM helger, där jag först och främst vill tacka er som gjorde det möjligt. I regn och gassande sol har ni funnits där och byggt, sänt, dömt och skött sekretariatet, utan er inget spel för oss övriga. TACK från hela mitt hjärta!

DM har också haft en mörk sida som vi också behöver lyfta fram tyvärr. Fair play, sportsmanship och doping. Vi i Stockholms Bouleförbund jobbar hårt, tillsammans med representanter från ett flertal klubbar i distriktet för att få in ungdomar i sporten, då måste vi som redan är frälsta föregå med gott exempel på banan. Jag personligen kommer aldrig tolerera att man beter sig osportsligt eller använder sig av doping eller några som helst former av droger under våra arrangemang. Jag gjorde därför en anmälan under DM, till disciplinnämnden, angående just detta. Jag har även tagit kontakt med RF's dopingkommitté och råder er som nyttjar dopingpreparat eller droger att hålla er borta från våra arrangemang. Jag hoppas att detta är tydlig och att alla förstår att det , med största sannolikhet, kommer att förekomma dopingkontroller framöver.

Sommar

Så tillbaka till det ljusa och roliga. Sommarträffen för ungdomar startar nästa vecka i Nynäshamn, det skall bli otroligt roligt att följa. Skolboulen planerar för fullt skol-DM och vi kommer ut med mer information om det lite längre fram.

I skrivande stund pågår SM i precisionsskytte och Stbf är representerade av 4 skyttar. I junior representeras vi av Zakaria Gustafsson Elabbas AIK Boule och Sebastian Kallionpää Sibirien Club Petanque. I senior representera Steen Alstander, Andreas Petersson, båda Sibirien Club Petanque, Stbf. Tyvärr blev Ronny Blom, Sibirien Club Petanque, som i år vann skyttekvalet i distriktet, tvungen att avstå pga familjeskäl. Vi i Stbf håller tummarna för Ronny med familj. Grattis Sebastian till guldet och Steen till silvret!

Den 6 juni spelas en propagandatävling i Södertälje och undertecknad skall för en gångs skull spela. Ställer upp som läggare tillsammans med, kanske norra Europas, hetaste skytten just nu. Kul med spel på en för mig ny utomhus boulodrom.

Varbergs strandcup pågår för fullt och jag tror på stora framgångar för våra spelare från Stockholmsklubbarna. LYCKA TILL.

Krama om varandra på gruset ❤

Lennart ”Lelle" Wahlberg

Ordf Stockholms Bouleförbund

Skribent: Lennart Wahlberg
E-post: This is a mailto link

Följ Stockholm Boule

     Facebook    Twitter    Instagram    YouTube  

Årets Bouleprestation
Stockholm 2021

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 - Tempête club de Pétanque

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 tilldelas bouleklubben Tempête Club de Pétanque (TED)

Motivering: "För klubbens seger i ’Inomhus-SM för Klubblag' och deras spel i Europacupen samt för en klubbkultur där de visar att man kan ha roligt mitt i allvaret."


Korpen Sthlm Boule

Korpen Stockholm Boule

ANMÄLAN ÖPPEN
Säsongen 2022 Utomhus
Sista anmälningsdag 1 maj
www.korpenstockholm.se/boule


Följ oss på Youtube

Skolboule

Skolboule - Idrotten för alla!
Boule är den perfekta skolidrotten.

Utvalda videos


Stadskampen

Stockholm vs Helsingfors

Stadskampen "XXI" (2021) - Uppskjuten till april 9-10 2022

Bilder från tidigare år 

2021   2019   2018   2017
2016   2015   2014   2013

Postadress:
Stockholms Bouleförbund
Jarmo Repka, Trädgårdsvägen 3 lgh 1102
194 46 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707953390
E-post: info@stockholmboule....

Se all info