Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev september 2019

16 OKT 2019 22:27
Ordförandens månadsbrev för september 2019. Efter lite villovägar kommer månadsbrevet upp på webben, något sent men fullpackat med tankar om boulen i Stockholm som vi älskar och vi hyllar klubbar & spelare från Stockholm som levererat på högsta nivå.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2019 01:09

Elitserien är över och Sibirien Club Petanque (Stockholm) vann före Maria PC och Boulero SSK

Sibirien - SCP - Segrare Elitserien 2019

Förhandstipsen sa att Cocconelle PC från Malmö skulle vinna. Mitt eget tips var ju såklart att min egen klubb (Sibirien Club Petanque) - där jag också är UK och coach - skulle gå segrande ur striden. Jag hade valt att ta med så många som möjligt av vår breda trupp, så vi kom med tio spelare. Albin Plantin hade tidigare under säsongen endast spelat i div 4-laget, men ställde nu upp och spelade mer eller mindre felfritt under helgen. Tillsammans med Ivar Liljegren och Chai Kedeskog spelade de en helt bländande boule. Övriga spelade också bra överlag och när de andra klubbarna inte riktigt presterade på topp, så stod det klart att Sibirien för femte gången stod som vinnare av Elitserien 2019.

Att Stockholm tar de tre första platserna är något som jag som ordförande kan vara mycket nöjd med. Pricken över i:et hade varit om AIK tagit sig upp till Elitserien. Nu lyckades de tyvärr inte i år. Jag är dock övertygad om att AIK är där nästa år, de har materialet och de har ambitionerna till det och jag håller tummarna för att de skall lyckas.

EM V55 i Bulgarien

Jag kan inte annat än lyfta på hatten, buga mig och säga GRATTIS så in i helvete till grabbarna från Maria Petanque Club (Stockholm).

EM Silver V55 2019

De spelade mycket bra boule och slog alla andra lag utom Europamästarna Frankrike, det är stort! Finalen började med att man vann de tre första vändorna och ledde med 4-0. Tyvärr vann fransmännen de tre kommande och på de vändorna tog man 13 poäng - och så var EM över för Sverige och våra grabbar. Men med ett silver på EM åkte de hem och är troligtvis jäkligt nöjda ändå. 

EM herrar i Bulgarien

Det hela startade på torsdagen den 19 september med skyttemomentet. Här deltog Ali Abdi Aden från Maria Petanque Club (Stockholm) och hade fördelen av att starta sent i kvalet. Det betydde att Ali visste om att han bara behövde skjuta 20 poäng för att gå vidare från kvalet till återkvalet. Jag skulle säga att normalt skjuter Ali 20 poäng från sängen alla dagar i veckan, men just den här dagen var den där enda dagen då han inte gjorde det. Slutresultatet blev 16 poäng och så var det tack och hej då i skyttet.

Vad i hela friden var det för underlag?

Jag konstaterade att man byggt banor i en handbollshall och man hade för att skydda gummimattan lagt någon slags fiberduk/matta uppe på detta och sedan löst grus och sten. Herrejösses säger jag! Boule spelas på alla underlag står det någonstans, "sure". Men någon j-a ordning får det väl ändå vara om vi skall visa upp vår idrott? Ömsom såg det ut som att det spelades med gummibollar och ömsom försvann både lille och klot i en sanddyna. Inte bra! Gör om och gör rätt till nästa mästerskap.

Trippelspelet

Ali Abdi Aden Maria Petanque Club (Stockholm) fick nog inte riktigt så mycket speltid som han önskat, men så verkade inte heller vår landslagsstjärna vara i bästa form. Det är något som Ali själv och FK får utvärdera efteråt. Laget tog sig till kvartsfinal men där tog det slut mot Slovenien som gjorde en jättematch. De vann rättvist med 13 – 3 mot de våra. Jag konstaterar att vi kom på samma plats som det franska och det är ju såklart inte dåligt!

Skol-DM

När det här skrivs så är det ett par dagar kvar till Stockholms första Skol-DM och jag som ordförande är väldigt imponerad av det arbete som Jonas Almquist AIK, Mimi Bernström AIK, samt Niklas Holmström Hammarby lagt ned på detta. Skol-DM kommer att eftersändas och rapport kommer senare.

Hur tränar vi i vinter?

Ja då har ännu en mörk och kall period för oss boulespelare startat och träningsmöjligheterna är som vanligt väldigt begränsade. Det som gör mig som ordförande lite hoppfull är dock att medlemmar börjat höra av sig med idéer och förslag på olika lösningar.  Jag själv har varit och tittat på ett par olika lokaler, men hyrorna är hutlösa, 1 250 – 1 750 SEK per år och m2. Då vi behöver 2 000 m2 så förstår alla att det är stora kostnader vi talar om.

Marknadsföring och sponsring

För att få möjlighet till att få sponsring så måste vi marknadsföra vår sport. Det är här du som medlem kan hjälpa till. Se till att gilla det vi gör i StBf på våra sociala medier och sprid det vidare till vänner. Syns vi inte så finns vi inte och vi har generellt varit dåliga på att synas. Kom med idéer och tips på hur vi når ut. Har du barn som håller på med annan idrott? Fråga då den klubben om de har en boulesektion. Kan idrottsföreningar hålla kvar ungdomar i klubben som medlemmar? Har du kontakter på företag och inom kommun, landsting eller skolförvaltning? Försök påverka! Visa vår sida skolboule och prata om vår sport som ett sätt att idrotta genom hela livet. Många företag är intresserade av att stötta det man kallar mjuka värden och ungdomsboule är ett sådant.

Återkoppla till valberedningen

Det är viktigt att vi som distrikt går framåt. Tycker du att styrelsen gör ett optimalt arbete eller saknar du något? Du som medlem har en skyldighet att nominera de personer som du tror kommer att göra ett bra jobb i styrelsen. Du kanske inte alls är nöjd med hur det här går och då måste du säga det!

Personligen saknar jag någon i styrelsen som skulle vara villig att arbeta med marknadsföring och sponsring, för det gör ingen idag! Det jag skulle önska är att någon med erfarenhet och ett brett kontaktnät ställde sig upp och sa … HÄR ÄR JAG ! Jag vill vara med på det här tåget, jag vill vara den som är med att starta den stora förändringen i Stockholmsboulen.

Vad händer härnäst på våra sociala medier?

Ja vi startar två nya serier på våra sociala medier - "Hur fungerar det ute i våra klubbar?" och "Boule-snack".

I serien "Hur fungerar det ute i våra klubbar?" ger vi klubbarna i Stockholm en möjlighet att berätta om sin klubb, vad man har för filosofi, hur man tränar, vad man vill och om man så önskar kan man  presentera enskilda spelare.

I "Boule-snack" blir det filmade intervjuer med enskilda spelare där man får svara på lite om sitt boulespel, vad man har för mål och varför man spelar boule osv. I de fall fler intervjuas samtidigt blir det mer diskussion om tävlande, spelet, materiel och utveckling. Vi kommer att starta vår intervjuserie med Tim Duvenfelt i Boulero, som gjorde debut i Elitserien härom veckan.

Vi kommer att försöka blanda mellan män, kvinnor, unga och lite äldre. Jag hoppas kunna få till en intervju med Amal Moufid för att få inblick i hur en världsmästare kom att bli just världsmästare.

Bra jobbat

Du orkade läsa det hela 😊

Vi ses på gruset och vi hörs på våra sociala medier.

Med vänlig hälsning

Lennart “Lelle” Wahlberg

Ordförande Stockholms Bouleförbund

Epost: This is a mailto link

Skribent: Lennart Wahlberg
E-post: This is a mailto link

Följ Stockholm Boule

     Facebook    Twitter    Instagram    YouTube  

Årets Bouleprestation
Stockholm 2021

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 - Tempête club de Pétanque

Årets Bouleprestation i Stockholm 2021 tilldelas bouleklubben Tempête Club de Pétanque (TED)

Motivering: "För klubbens seger i ’Inomhus-SM för Klubblag' och deras spel i Europacupen samt för en klubbkultur där de visar att man kan ha roligt mitt i allvaret."


Korpen Sthlm Boule

Korpen Stockholm Boule

ANMÄLAN ÖPPEN
Säsongen 2022 Utomhus
Sista anmälningsdag 1 maj
www.korpenstockholm.se/boule


Följ oss på Youtube

Skolboule

Skolboule - Idrotten för alla!
Boule är den perfekta skolidrotten.

Utvalda videos


Stadskampen

Stockholm vs Helsingfors

Stadskampen "XXI" (2021) - Uppskjuten till april 9-10 2022

Bilder från tidigare år 

2021   2019   2018   2017
2016   2015   2014   2013

Postadress:
Stockholms Bouleförbund
Jarmo Repka, Trädgårdsvägen 3 lgh 1102
194 46 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0707953390
E-post: info@stockholmboule....

Se all info