Hoppa till sidans innehåll

Minnesanteckningar från höstmötet 2012

17 OKT 2012 20:33
Välbesökt höstmöte
  • Uppdaterad: 22 NOV 2012 23:35

63 personer fördelat på 23 klubbar hade anmält sig.

På agendan stod bl. a. utvärdering av SM 2012, DM 2013, nya krav från RF gällande IdrottOnline, utbildning och vad som börjar likna en stående punkt; tävlingsverksamheten i distriktet.

Lisa Köhalmi informerade om att det inte blir någon Hallsvenska 2012/2013 då TK bara har fått in intresseanmälan att arrangera från en arrangör.

På stående (eller rättare sagt sittande) fot anmälde även TBG, ÅST och FJÄ intresse. Mötet tyckte att vi kör på med samma koncept som förra året.

TK hade tagit fram 3 datum för höstens spel; 28/10 , 25/11 och 16/12. Man hade inte kunnat fastslå datum för spel efter årskiftet då förbundets sanktionskalender för 2013 inte var klar. Vad beträffar den 28/10 är detta inte en lämplig dag då en del klubbar spelar kval i Veteranallsvenskan. TK återkommer med datum.

Vad beträffar SM 2012 var den allmänna meningen att vi lämnar våra synpunkter rörande arrangemanget.

Missnöjet gällde bl.a. matpriserna, menyn/utbudet i serveringen, banorna, sms-tjänsten, och resultatrapporteringen.

Utbildningskommittén påminde om höstens kurser, intresseanmälan lämnas till Kersti Lindelöf eller Bodil Nilsson. De kurser som blir av kommer att hållas under utbildningshelgen 17-18/11.

Seriespelets utformning togs upp till diskussion - det finns klubbar som har svårt att ställa upp med 6 spelare. TK informerade om att det kan vi inte göra något åt, då det är förbundet som äger seriespelet. En reservlagsserie diskuterades.

Den tryckta tävlingskalendern diskuterades, finns klubbar och spelare som saknar denna. Då det finns förbundsmötesbeslut på detta är det inget vi kan göra i nuläget. Givetvis är det fritt fram att motionera till nästa förbundsmöte för ett återinförande av tävlingskalender i tryckt form.

Det framfördes även önskemål om att distriktsstyrelsen skulle distribuera tävlingskalendern över distriktets tävlingar.

I samband med att distriktsstyrelsen informerade om att man successivt kommer att gå över till att enbart informera via hemsidan framkom önskemål om ett nyhetsbrev i samma utformning som förbundet har.

Webmaster Kersti Lindelöf kollar hur detta skall göras.

DM 2013 blir i samma tappning som årets DM, förhoppningsvis även då i Ljungbyhed under den rekommenderade DM-helgen 6-9 juni.

Tävlingsverksamheten diskuterades. Sammanfattningsvis kan sägas att alla är rörande eniga om att det inte är bra men inga konkreta förslag på åtgärder framkom. Kanske arrangörerna skulle ta kontakt med klubbar som lyckas locka många lag till sina tävlingar?

Skribent: Lisa Köhalmi

logga hemsidan

Klickbar bild till vår Facebooksida

 

RB_puff_170

 

Vi tar gärna emot förslag på vad ni vill ha på distriktets hemsida. Skicka ett mail till Gunilla Leandersson eller Anders Ståhl.

 

Postadress:
Sydsvenska Bouleförbundet
Gunilla Leandersson, Östergatan 1
231 44 Trelleborg

Kontakt:
Tel: 0708279995
E-post: info@sydsvenskboule....

Se all info