Hoppa till sidans innehåll

Danskmötet över för i år

15 OKT 2018 23:57
Returmötet i veteranutbytet med de danska veteranerna - i folkmun kallat Danskmötet - gick av stapeln i Solröd i Danmark lördagen 13 oktober.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2018 23:57

Roger Svensson och Pontus Ekman, truppledare tillika distriktets elitkommitté, och den uttagna truppen, styrde bilarna mot Solröd tidigt lördag morgon. Traditionsenligt inleddes kampen med gemensam frukost under gemytliga former. Mötet på den svenska sidan, i Bouletoftahallen den 24 mars, slutade med svensk seger 39-24. Returmötet i lördags slutade med dansk seger 40-23. Totalsiffrorna för årets upplaga kan således skrivas till 62-64 med svenska ögon sett. Det är första gången i Danskmötets historia som vi vinner varsitt möte, säger Roger. "De inledande åren vann vi rätt så överlägset, sedan har danskarna kommit ikapp rätt rejält och de senaste åren vunnit kamperna."
"Lördagen bjöd på en hel del bra spel från både svensk och dansk sida. Vi höll jämna steg med danskarna inledningsvis...efter första omgången stod det 10-11. Trots att det stundtals bra spelet från svenskarnas sida höll i sig, utökade danskarna sin ledning till 14-28 efter omgång 2. Tyvärr höll den nedåtgående trenden i sig även efter lunch, som bestod av en mycket god och stärkande Chili con Carne, åtminstone vad siffrorna beträffar, och inför de avslutande dubblarna var förlusten ett faktum i och med att vi tyvärr bara vann en av trippelmatcherna. Inför dubblarna var ställningen 17-34."

För den oinvigde kan vi berätta att man spelar om totalt 21 poäng i varje omgång fördelat enligt följande:
Vinst i dubbel ger 2 p och trippelseger ger 3 p.
Stämningen är alltid god under dessa sammandrabbningar, så även denna gång, säger Roger och Pontus och tackar den uttagna truppen för en bra insats och en mycket trevlig lördag.
Vi tackar också våra danska vänner för ett, som vanligt, mycket trevligt mottagande och gratulerar till årets seger som innebär att vandringspriset övervintrar i Danmark till det blir dags för nästa drabbning frampå vårkanten 2019.

 

Skribent: Lisa Köhalmi
E-post: Adressen Gömd

logga hemsidan

Klickbar bild till vår Facebooksida

 

RB_puff_170

 

Vi tar gärna emot förslag på vad ni vill ha på distriktets hemsida. Skicka ett mail till Gunilla Leandersson eller Anders Ståhl.

 

Postadress:
Sydsvenska Bouleförbundet
Anders Ståhl, Bruksgatan 14A, lgh 1204
263 39 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0706479477
E-post: info@sydsvenskboule....

Se all info