Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Förbundet

Svenska Bouleförbundet (SBF) bildades 1977 och har sedan dess haft en stadig tillväxt av både föreningar och föreningsmedlemmar. SBF är sedan 1989 medlem i Riksidrottsförbundet (RF Länk till annan webbplats.).

Idag finns det ungefär 12 000 medlemmar, varav cirka 5 000 har tävlingslicens, i de cirka 230 bouleföreningarna. Föreningarna finns i hela landet, men de mest dominerande områdena är Skåne, Västsverige och Stockholmsregionen.

SBF är organiserat i åtta regionala distriktsförbund (SDF). Bouleföreningarna ingår i det geografiska område som begränsar SDF:en och styrs av SBF:s stadgar.

Alla tävlingsresultat och tävlingskalendern finns på webbplatsen www.sbfonline.se Länk till annan webbplats.. Information om Boule-SM finns på webbplatsen www.boule-sm.se Länk till annan webbplats..

Förbundets kansli finns i Stockholm. Kansliet står för medlems- och föreningsservice, licenshantering, information, kommunikation med förbundsstyrelse och distrikt.

Svenska Bouleförbundet är medlem i CEP Länk till annan webbplats.(Confédération Europeenne de Pétanque), det europeiska bouleförbundet, och FIPJP Länk till annan webbplats.(Fédération International de Pétanque et Jeu Provencal) som är det internationella bouleförundet. FIPJP är i sin tur medlem i CMSB (Confédération Mondial des Sports de Boules). CMSB är en paraplyorganisation för boulesporterna: lawn bowls, sport boules, raffa och pétanque. CMSB arbetar för att göra boulesporterna olympiska. Boule pétanque är därför med i den olympiska familjen som så kallad "recognised sport".

Publicerad: 2022-12-28

Senast uppdaterad: 2022-12-31

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se